Veliki Kićo uz zvukove tamburice ispraćen na posljednji počinak

Datum objave: 19.11.2020   Broj čitanja: 1704
Krunoslav Kićo Slabinac napustio nas je prošli petak u 77. godini života nakon višemjesečne borbe za život.
Veliki Kićo uz zvukove tamburice ispraćen na posljednji počinak

 

Od voljenog glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca na zagrebačkom krematoriju oprostili su se članovi obitelji, prijatelji i kolege glazbenici. Posljednji ispraćaj bio je zakazan za 12.40 sati u velikoj dvorani, a prije samog ispraćaja ispred dvorane stvorio se golemi red Kićinih štovatelja koji su htjeli izraziti sućut obitelji. Svi su nosili maske i pridržavali se epidemioloških mjera. Među okupljenima bili su i Nina Badrić, Jacques Houdek, Zdenka Kovačićek, Jasna Zlokić...

 

Na posljednji ispraćaj stigao je i umirovljeni general Ljubomir Ćesić Rojs. - Kićo je značio puno jer predstavlja istinske hrvatske domoljube, rodoljube..Bio je i hrvatski pričuvni časnik, vrhunski glazbenik. Volio je svoju domovinu Hrvatsku i na kraju je za nju izgorio. Kao prijatelja, pamtit ću ga po njegovim pjesmama , šalama, raznim nastupima, po emisiji 'Lijepom našom' gdje je više puta pjevao, a kasnije bi se i zabavljali... Djeca su nam išla zajedno u školu, moja najstarija kćer i njegov sin Ivan dobri su školske kolege - kazao je Rojs.

 

Među govornicima na ispraćaju našli su se i Kićini kolege iz Hrvatskog društva skladatelja. - Kićo je bio praktični etnolog i muzikolog. Slavonsku glazbu oblačio je u novo ruho i uvinuo put ka očuvanju tradicije i kulture. Bio je showman, pamtit ćemo njegovu duhovitost i snagu. Pamtit ćemo i njegov politički utjecaj kao saborskog zastupnika kada se borio za položaj glazbenika u društvu - istaknuli su iz HDU.

 

Od Kiće se oprostio i gradonačelnik Milan Bandić. - Dragi prijatelju Kićo, rodio si se u gradu na Dravi, a najveći dio života proveo si u gradu na Savi koji te prigrlio i zavolio kao svog rođenog sina. O tvojoj karijeri je mnogo toga rečeno, no na ovim prostorima svestranijeg glazbenika nije bilo niti će biti - istaknuo je Bandić i dodao kako je napravio za našu kulturu dovoljno za 20 života. 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ivan20.11.2020 20:36 sati
    Hvala ti Kićo za sve ono što si napravio za našu lijepu nek ti je laka Hrvatska Zemlja
  • Anđelka sonja podhraški 20.11.2020 15:48 sati
    Kićo je bio dobar čovjek koji je pjevao uz tamburicu a došao polako i tiho
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio