PREMINUO LEGENDARNI HERCEGOVAČKI NOVINAR MILE PAVLOVIĆ

Datum objave: 22.11.2020   Broj čitanja: 837
U nedjelju 22. studenoga 2020. u 04:00 sata nakon kraće bolesti u 76. godini života preminuo je prof. Milan Mile Pavlović, dugogodišnji novinar Večernjeg lista BiH.
PREMINUO LEGENDARNI HERCEGOVAČKI NOVINAR MILE PAVLOVIĆ

 

Rođen 4. siječnja 1945. godine u Trebižatu, cijeli svoj radni vijek (više od 50 godina) proveo je u Čitluku, gdje je bio nastavnik, a potom i jedno vrijeme ravnatelje u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića. Jedan je od osnivača Matice hrvatske u Čitluku 1970./71., kao i obnovitelja 1991. godine. Potez koji je povukao te 1991. godine je šokirao mnoge u tadašnjoj državi, a to je bilo uvođenje hrvatskog nastavnog programa i vjeronauka u Osnovnu školu u Čitluku, koja je tako bila predvodnica u BiH.

Uz to što je bio veliki domoljub, aktivni je sudionik svih društeveno političih događaja u Čitluku tijekom demokratskih promjena. Bio je vijećnik HDZ BiH u Općinskom vijeću Čitluk te zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanskoj županiji nakon njezinog osnivanja.

Novinarstvo je jednostavno obožavao, bilo je dio njega. Suradnik Večernjeg Lista je od 70-ih godina prošloga stoljeća, Radija Herceg Bosne od njegovog osnutka, kao i portala Brotnjo.info. Brat mu je bio poznati književnik Vladimir Pavlović koji je preminuo 1996. godine.

Posljednji ispraćaj pokojnog Mile biti će u ponedjeljak 23. studenoga. Tijelo pokojnika biti će izloženo u mrtvačnici Podadvor u Čitluku od 13 do 14 sati, a potom će se pogrebna povorka uputiti u Trebižat gdje će biti sprovodni obred.

Supruzi Olgi, obitelji, rodbini i prijateljima iskrena sućut.

Nek mu je laka Hercegova zemlja koju je toliko volio. Počivao u miru Božjem.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio