Đugum prebačen u KPZ Zenica, Demirović i Dumpor u Sarajevo

Datum objave: 25.11.2020   Broj čitanja: 719
Rijad Dumpor i Dženan Demirović koji su prije dva dana uhićeni u sklopu velike policijske akcije "Inpact" koja se odvijala u Mostaru, prebačeni su večeras u Kazneno-popravni zavod Sarajevo.
Đugum prebačen u KPZ Zenica, Demirović i Dumpor u Sarajevo


Tu informaciju je za Klix.ba potvrdio direktor KPZ Sarajevo Faruk Zubčević navodeći da je to odluka Županijskog suda u Mostaru.

"Radi se o pritvorskom predmetu i podaci koje ja posjedujem na osnovu kojih su oni došli u zatvor u Sarajevu je da im je određen pritvor u trajanju od mjesec dana", kazao je Zubčević.

Inače, kako nam je pojasnio, o prebacivanju osumnjičenika u bilo koji zatvor na području Federacije BiH odlučuju sudovi, koji u komunikaciji s Ministarstvom pravde osiguravaju da se aktivnosti što brže i kvalitetnije provode te da se stvore uvjeti za što efikasniju istragu, ali i da da se tijekom pandemije, zbog epidemioloških mjera, osigura ograničen broj osoba u prostorijama.

Još nekoliko uhićenih u ovoj akciji je prebačeno u zatvor u Zenicu. I Sado Đugum, jedan od uhićenih u akciji "Inpact", također je trebao biti prebačen u KPZ Zenica.

Također, kako neslužbeno saznaje Klix, iz akta koji je upućen u Sarajevo i Zenicu, uočljivo je da je zbog sukoba klanova i veza njihovih pripadnika riskantno da svi uhićeni budu pritvoreni u Mostaru.

Dumpor i Demirović, prema saznanjima, terete se za počinjenje niza kaznenih djela.

Osim njih dvojice uhićeno je još osoba, a svi oni su se prije prebacivanja nalazili u prostorijama FUP-a u Mostaru. Kako saznajemo, osim Dumpora, Đuguma i Demirovića, u ovoj akciji su uhićeni i Miran Voljevica, Edhem Memić i Vedran Drljević.

Sumnjiče se za kaznena djela organiziranog kriminala, iznude, prevare, trgovine narkotičkim sredstvima i otmice.

Akcija je rađena po nalogu Tužiteljstva HNŽ-a, a glasnogovornica FUP-a Marina Zović ranije je za naš portal kazala da su osumnjičene osobe višestruki povratnici u vršenju kaznenih djela.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio