Evo koliko je Dinamo ove sezone u Europi! Smiješi mu se i milijun eura bonusa

Datum objave: 27.11.2020   Broj čitanja: 262
Zoran Mamić zadovoljno trlja ruke nakon novog trijumfa jedine momčadi Europi koja još nije primila gol u skupinama ove sezone.
Evo koliko je Dinamo ove sezone u Europi! Smiješi mu se i milijun eura bonusa


Osim što je europsko proljeće jako blizu, a da ga ne ureknemo jer Dinamu je ništa pokleknuti kad svi misle da je sve gotovo, zaradilo se i lijepog novca. A moglo bi još...

Svaki bod u grupnoj fazi EL-a vrijedi 190 tisuća eura, a Dinamo je do sada osvojio osam bodova. U prva dva kola s dva puta po 0:0, protiv Feyenoorda na Maksimiru i kod CSKA-a, zaradio je 380 tisuća eura. Slijedile su dvije pobjede nad austrijskom momčadi (1:0, 3:0) za novih 1.14 milijuna eura

Pridodamo li to iznosu od 5.62 milijuna eura, koliko je Dinamo zaradio a da nije odigrao jednu utakmicu u skupini Europa lige, i to tako da je 3.22 milijuna eura dobio na osnovu rezultata u pretkolima, a 2.4 milijuna eura na temelju europskih rezultata u zadnjih deset godina, dolazimo do 7.14 milijuna eura. Toliko je Dinamo ukupno zaradio ove sezone u Europi.

Iznos može povećati tako da u dvije preostale utakmice skupine nastavi osvajati bodove, pri čemu, ponavljamo, svaki vrijedi 190 tisuća eura.

Dinamo je dva kola prije kraja na prvom mjestu grupe s realnim šansama da tamo ostane ili da bude drugi te tako osigura ne samo proljeće u Europi nego i dodatne novčane nagrade Uefe. Osvajanje prvog mjesta u grupi značilo bi Dinamu bonus od milijun eura, drugo mjesto nosi dodatnih 500 tisuća eura, a ulazak u nokaut-fazu također još 500 tisuća eura.

Dinamo dakle ima veliku priliku da zagarantiranih 7.14 milijuna eura od Uefe poveća osvojenim bodovima u još dvije utakmice te s još milijun ili 1.5 milijuna eura bonusa ako bude prvi ili drugi u skupini.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Sto pokrece svijet28.11.2020 11:29 sati
    Pare care samo pare
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio