Katedrala u Mostaru ostaje otvorena za političare, došao i Grlić Radman

Datum objave: 28.11.2020   Broj čitanja: 310
Dok s narodom Katedrala u Mostaru 'ostaje povezana u molitvi', s političarima zasad ostaje trajnije povezana u brojnim susretima posljednjih dana i tjedana.
Katedrala u Mostaru ostaje otvorena za političare, došao i Grlić Radman

 

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u petak navečer s mostarsko-duvanjskim biskupom i trajnim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim mons. Petrom Palićem.

 

„Sjećam se jedne rečenice koju je (biskup) rekao da  želi sanjati BiH koja ujedinjuje i ne dijeli. U tome duhu i Hrvatska Vlada podržava stabilnu i funkcionalnu BiH, kao i ravnopravnost triju konstitutivnih naroda. Nama je bitno da se Hrvati ovdje osjećaju ravnopravno i komotno“, rekao je Grlić Radman  za medije.

 

Hrvatski ministar vanjskih poslova najavio je nastavak potpore Republike Hrvatske bh. Hrvatima kroz brojne projekte, među njima one koje pokreće katolička Crkva poput Biskupijskoga centra u Mostaru u kojemu su arhiv, muzejska riznica i zbirka umjetnina, te velika kongresna dvorana.

 

Biskup Palić zahvalio je hrvatskoj Vladi na pomoći za brojne projekte.

 

„Hrvatska Vlada pomogla je financijski i mi smo jako ponosni na ovaj objekt. Nastaviti ćemo i dalje pomagati institucionalno sve programe i projekte Hrvata kako bi opstali i živjeli ovdje te bili ravnopravni u svojim domovima, ispovijedali svoju vjeru u demokraciji u ovoj zemlji koja je njihova domovina“, dodao je.

 

"Katolička Crkva ima iznimno važnu ulogu u očuvanju hrvatskog nacionalnog i kršćanskog-katoličkog identiteta," rekao je ministar Grlić Radman.

 

Podsjećamo na priopćenje koje je prije dva tjedna poslano iz Katedrale.

-Zbog novonastale situacije s koronavirusom u župnoj kući do daljnjega radnim danom će se slaviti sv. Mise samo u 18.00 sati. Sve zaprimljene misne nakane u ostalim terminima bit će odslužene kada se za to steknu uvjeti. Raspored sv. Misa nedjeljom zasad ostaje nepromijenjen. Župni ured je zatvoren. Župni vjeronauk i ostale aktivnosti se neće održavati dok se situacija ne popravi. Dostupni smo za hitne slučajeve i razgovor preko župnog telefona: 036 331 353 ili e-maila: katedrala.mostar@gmail.com Ostanimo povezani u zajedničkoj molitvi! - navodi se u poruci na društvenim mrežama.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio