Lika bez struje, od hladnoće popucali dalekovodi

Datum objave: 03.12.2020   Broj čitanja: 383
Ledena kiša koja pada na području Like stvorila je probleme u opskrbi elektičnom energijom. Popucali su dalekovodi pa su mnoga kućanstva bez struje - problem se polako rješava.
Lika bez struje, od hladnoće popucali dalekovodi

 

Temperatura oko nule, idilične slike Like okovane ledom - idilične samo naizgled. Ledena kiša i bura u Primorju uzrokovale su pucanje dalekovoda cijela su sela bez struje. Terenske ekipe su odmah pristupile otklanjanju kvarova, javlja HRT.

 

- Na širem području grada Gospića, Gračaca, Udbine i na području podvelebitskog primorja - imali smo 2375 kupaca odnosno korisnika električne energije bez napajanja, izvijestio je direktor Elektrolike Ernest Petry.

 

Popravak je jako zahtjevan, kaže Ivan Uremović. Na ruku radnicima ne idu u prilog ni kiša koja sve nastavlja lediti na niskim temperaturama. Ali kad treba nešto odraditi, dodaje Željko Dizdar - onda se to i odradi, nekad lakše, nekad teže.

 

Ličani se ne bune. Djelatnici Elektrolike ulažu nadljudske napore da uz ovakve vremenske neprilike otklone sve kvarove. Danas oko 15 sati, dodaje Ernest Petry - bez kupaca je još stotinjak korisnika. Nadaju se da će do kraja dana otkloniti kvarove.

 

A ledena kiša i dalje pada, no nasreću za sada nije stvorila veće probleme u prometu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio