Elita na baterije iz ZHŽ-a: Duguju stotine tisuća KM, ne plaćaju obveze, a opet rade...

Datum objave: 04.12.2020   Broj čitanja: 1747
Nakon što je 01.01.2014. godine stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o postupku indirektnog oporezivanja, po prvi od uspostave Uprave za indirektno oporezivanje BiH, stekli su se zakonski uvjeti za javno objavljivanje imena dužnika, koji imaju neizmirene obaveze po osnovu PDV-a, akcize i carine.
Elita na baterije iz ZHŽ-a: Duguju stotine tisuća KM, ne plaćaju obveze, a opet rade...

 

Skoro pa i nikakvih osim samo većih dugovanja nije bilo kao u slučajevima prethodnih nekoliko mjeseci u borbi za titulu “najboljeg dužnika” koji po ovoj osnovi duguju Bosni i Hercegovine.

S obzirom na to kako ćemo se mi sada bazirati na područje Županije Zapadnohercegovačke. Nositelj ove prestižne titule “najboljeg dužnika” već dugi niz godina je jedna od firmi kojoj je rukovodila obitelj iz malog gradića iz srca Hercegovine, a koji su mijenjali imena firmi više nego neki čarape.

Prvo mjesto zauzima jedna od “obiteljske” firme, “FARMKO” s dugom od 2,056,548.69 KM, koja je u prosincu 2017. godine imala najveći dug, a to je 4,275,919.69 KM. Što je zanimljivo na popisu više ne vidimo “sestrinsku” firmu “FARMER MESNA INDUSTRIJA” koja je imala isto više milijunski dug ili ona nije na ovom popisu kojeg nam je ustupila Uprava za indirektno oporezivanje BIH, a na kojem se popisu nalaze najveći PDV i akcizni dužnici, jer druga firma s milijunskim dugovanjem od 1,618,014.37 KM je firma “PETROL” iz Ljubuškog.

Portal SirokiBrijeg.info donosi popis svih dužnika od 100.000,00 KM pa naviše, a koji su sa područja ŽZH. Sve navedene možete pogledati klikom na ovaj link.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio