Džej Ramadanovski: Boem koji je redovito išao u crkvu i hranio gladne

Datum objave: 06.12.2020   Broj čitanja: 1849
U posljednjem intervjuu za medije legendarni pjevač narodnjaka Džej Ramadanovski priznao je da je u lošem stanju, a zbog pandemije nije napuštao svoj dom.
Džej Ramadanovski: Boem koji je redovito išao u crkvu i hranio gladne

 

- Već sam imao zdravstvenih problema sa srcem i virus za mene može da bude koban. Ne viđam se sa čak ni s najboljim prijateljima i moram priznati da mi mnogo nedostaje kavana. Boem sam u duši i jedva čekam ponovo otići u neku birtiju kad sve ovo prođe, iako ne bih smio piti", rekao je nedavno Džej.

 
Prije tri godine je operirao srčane zaliske, a liječnici su mu rekli da je pred njim dug život, ako se bude pridržavao pravila o zdravom životu. Međutim, jedan od najvećih romskih pjevača ikad i autor klasika poput "Ugasila si me", "Nedjelja" i drugih nije se toga pridržavao. - Nema ništa od moje dijete i zdravog života. Ugojio sam se slabo se krećem. Liječnici mi pričaju da pazim što jedem, a ja naručujem brzu hranu. Volim i popiti, mada i to sad rijetko radim jer se ni s kim ne viđam.

 
Nije se mogao ostaviti ni puštenja. - Cigarete nisam ostavio, to godinama bezuspješno pokušavam. Borim se s tim porokom... - kazivao je Džej.


Ali s ljudske strane, Džej je imao srce. - Uvijek bi u zoru išao kupovati kruh i redovito uzimao višak kojeg je dijelio gladnim beskućnicima. Djetinjstvo mu je obilježilo siromaštvo.Važna mu je bila i vjera. - Rastao sam na ulici i nisam bio u mogućnosti razmišljati o tome hoću li nekome reći da sam katolik, pravoslavac ili musliman. Jednostavno, to mi nije bilo tako važno, ali kako su godine prolazile, postajao sam sve više pobožan – otkrio je Džej. Vjera je u njemu sve više jačala. - Često su me moji dragi prijatelji zvali da im budem kum, kako na vjenčanjima, tako i na krštenjima, a ja sam ih morao odbiti jer nisam kršten. To bi me svaki put jako ražalostilo jer neke od njih volim kao da su mi rođena braća. Inače, jako sam pobožan i redovito odlazim u crkvu Svete Petke gdje palim svijeće za svoje najbliže. Jedno vrijeme čak sam u nju išao svaki dan, dok sam u džamiji bio svega nekoliko puta. Nije važno kojem se Bogu moliš ako u njega i u ono što radiš iskreno vjeruješ, ako su ti srce i duša čisti kao suza – kazao je Džej Ramadanovski kojem je bivša supruga Nada rodila kćeri Anu i Mariju.


Ove nedjelje, tvorac stihova: Nedjelja i svi ste tu, sve podsjeća na sreću, nedjelja, a više vas ja zagrliti neću...


Grude.com


Povezane vijesti: UMRO JE DŽEJ RAMADANOVSKI

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio