Općina Posušje uspjela zadržati BFC certifikat

Datum objave: 07.12.2020   Broj čitanja: 181
Ovaj napredak najbolja je potvrda kako rad Općine Posušje ima kontinuitet razvoja, stalnog unaprjeđenja, ali i otklanjanja uočenih nedostataka.
Općina Posušje uspjela zadržati BFC certifikat


Nakon 16 mjeseci intenzivnog rada u kojega su bile uključene sve općinske službe pod vodstvom Odsjeka za razvoj, uspješno je okončan proces recertifikacije Općine Posušje kao općine s povoljnim poslovnim okruženjem (BFC), priopćeno je iz općine Posušje.

 

O težini uvjeta najbolje govori podatak kako u Bosni i Hercegovini svega 27 općina i gradova od ukupno 142 ima ovaj certifikat. Podsjetimo, Općina Posušje zadobila je BFC certifikat 2017. godine kada je prva u Hercegovini uspjela ispuniti sve kriterije te postati njegovim nositeljem.

 

„No, nismo se zadovoljili samo ovim uspjehom već smo ponovo ušli u proces recertifikacije jer smo željeli zadržati certifikat, ali i još jednom potvrditi kako je administracija Općine Posušje aktivna i napredna. Na putu ponovnog ocjenjivanja, podnošenja dokumenata i dokaza te posjeta ocjenjivačkih komisija koji je otpočeo u rujnu 2019. općina Posušje morala je ispuniti preko 10 kriterija i 70 potkriterija koji obuhvaćaju predvidivost troškova poslovanja i odgovorno upravljanje financijama, unaprjeđenje procedura, jačanje transparentnosti, smanjivanje birokracije, strateško planiranje, javno-privatni dijalog, analitičku osnovu za podršku lokalnoj zajednici, praćenje dinamike lokalnog tržišta rada, podršku poduzetništvu, sustav usluga za izdavanje građevinske dozvole, adekvatnu infrastrukturu, pouzdane komunalne usluge...“, javlja općina Posušje.

 

Općina Posušje je u tome uspjela, štoviše ostvarila je napredak u odnosu na 2017. godinu te je s tada ostvarenih 86% ispunjenosti kriterija postotak ovaj put povećan na 89,33%. „Ovaj program certificiranja jedinstveni je program za poboljšanje kvaliteta usluga i informacija koje općine i gradovi nude građanima i gospodarstvenicima u pet zemalja: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji te Crnoj Gori, a pokrenut je uz podršku Njemačkog društva za međunarodnu suradnju(GIZ) s ciljem kreiranja brže i učinkovitije administracije koja će osigurati djelotvorneprocedure, kvalitetne baze podataka i pouzdane usluge. Ovaj napredak najbolja je potvrda kako rad Općine Posušje ima kontinuitet razvoja, stalnog unaprjeđenja, ali i otklanjanja uočenih nedostataka. Vjerujemo da konkretne ocjene jasno govore o radu naše uprave te pozitivno izdvajaju našu Općinu, ali su i poticaj da dodatno jačamo usluge i nastojimo biti što bolji servis svim našim građanima u budućim vremenima“, priopćeno je iz općine Posušje.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio