Krivotvorenim negativnim testovima na covid-19 pokušali izbjeći mjeru samoizolacije

Datum objave: 07.12.2020   Broj čitanja: 611
Protiv troje hrvatskih državljana koji su policijskim službenicima na graničnoj kontroli dali krivotvorene testove na covid-19 policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo "Krivotvorenje isprave".
Krivotvorenim negativnim testovima na covid-19 pokušali izbjeći mjeru samoizolacije


Kako je izvijestila PU Vukovarsko-srijemska, u petak, 4. prosinca na graničnom prijelazu Bajakovo policijski službenici za graničnu kontrolu su provjerom vjerodostojnosti utvrdili tri krivotvorena nalaza PCR testa na covid-19 u dva slučaja.

 

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 13:40, 49-godišnja hrvatska državljanka je policijskim službenicima dala krivotvoren obrazac negativnog PCR testa na Sars-Cov-2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako joj se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

 

Isto su potom učinili i 36-godišnjak i 48-godišnjak, oba hrvatski državljani, koji su ulaznoj graničnoj kontroli pristupili u 15:30, dajući pritom policijskim službenicima krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na Sars-Cov-2.

 

Policija će protiv svih počinitelja podnijeti kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Krivotvorenje isprave" redovnim putem, priopćili su iz policije, prenosi Index.hr.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio