Donosimo 4 načina za rezanje kapule bez suza!

Datum objave: 08.12.2020   Broj čitanja: 372
Crveni Luk ili kako se u našem kraju zove kapula, dodaje dubinu i slatkoću slanim jelima, ali isti spojevi zbog kojih su toliko aromatični mogu vas dovesti i do suza. Donosimo nekoliko načina kako postići rezanje luka bez suza!
Donosimo 4 načina za rezanje kapule bez suza!

 

Jeste li znali da je luk bogat sumporom? Kad nasjeckate luk, ispuštate sumporne spojeve i enzime u zrak. Pomiješani zajedno tvore plin koji iritira oči. Oči reagiraju na ovaj plin stvaranjem suza.

 

Suze mogu pomoći u ispiranju ovih nadražujućih tvari, ali također vam zamagljuju vid – a to je opasno kada rukujete velikim, oštrim noževima. Srećom, postoji nekoliko načina za rezanje luka bez suza.

 

4 načina za rezanje luka bez suza:

 

1.Neka vam kuhinja bude vjetrovita

Otvorite prozore, uključite ventilator iznad štednjaka ili koristite kuhinjsku napu dok režete luk. To će odnijeti maglu koja iritira oči koja se diže iz nasjeckanog luka.

 

2.Prije sjeckanja ohladite luk

Nadražujući sastojci luka najlakše nestanu na toplom zraku. Ohladite luk nekoliko minuta u hladnjaku ili zamrzivaču prije usitnjavanja kako se ovi spojevi ne bi dizali prema vašim očima.

 

3.Jeste li čuli za naočale za rezanje luka?

Da, naočale za rezanje lukapostoje! I za mnoge ljude funkcioniraju prilično dobro. Pronađite ih u specijaliziranim trgovinama za kuhanje i kućnim trgovinama.

 

4.Eksperimentirajte sa svježim ili slatkim lukom

Mladi luk je svjež, nije sušen i rjeđe će vas dovesti do suza. Isto vrijedi i za sorte slatkog luka. Pokušajte koristiti mladi luk tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, a na jesen i zimu prijeđite na slatki luk.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio