Poplave u Tomislavgradu, zatvorena lokalna prometnica u Vinici

Datum objave: 08.12.2020   Broj čitanja: 379
Obilna kiša koje danima pada na prostoru općine Tomislavgrad zadalo je dosta posla vatrogascima.
Poplave u Tomislavgradu, zatvorena lokalna prometnica u Vinici


Kako je kazao zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević, tijekom dana sva njihova oprema i ljudstvo bili su angažirani na ispumpavanju vode iz poplavljenih obiteljskih i javnih ustanova.

 

''Naše pumpe danas su radile na ispumpavanju vode iz Staračkog doma u Tomislavgradu, iz jedne stambene zgrade iznad pošte te u nekoliko obiteljskih kuća. Veći broj vlasnika kuća nabavio je vlastitu opremom za ispumpavanje jer iz ranijih iskustava znaju da im obilne kiše izazivaju dosta problema'', kazao je Jurčević, prenosi N1.

 

Velike količine kišnih oborina dovele su i do prelijevanja vode preko nekih prometnica, pa je tako zatvorena lokalna prometnicu na dijelu Viničkog polja, pored naselja Vinice, koja vodi prema graničnom prijelazu s Republikom Hrvatskom.

 

Kako su kazali iz PU Tomislavgrad, proteklih dana voda je ugrožavala sigurnost prometa na dionici magistralne ceste Tomislavgrad – Posušje u Mrkodolu, a kritično je bilo i na županijskoj cesti od Tomislavgrada do Blidinja te od naselja Mandino Selo prema Borčanima, Omolju i Seonici, gdje je lokalna rječica Ričina prijetila izlijevanjem iz korita.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio