Bika Jozu večeras 'uhitili' nakon 2 tjedna potrage, našeg Jerryija nikad nisu

Datum objave: 08.12.2020   Broj čitanja: 606
Bik Joza je prije 14 dana trebao krenuti prema klaonici, no mlada životinja od 380 kilograma je ipak odlučila uzeti sudbinu u svoje ruke.
Bika Jozu večeras 'uhitili' nakon 2 tjedna potrage, našeg Jerryija nikad nisu


 Pobjegao je iz tvornice Mesoprerada u Slatini, protrčao kroz sam centar grada i pobjegao u obližnju šumu.

Jozu su tražili puna dva tjedna, a kako nije ozlijedio nikoga, postao je omiljena maskota grada. Građani su mu dali ime, a iz klaonice su rekli da neće pod nož ako ga uhvate. I uhvatili su ga, u utorak navečer, nakon čega je smješten na jednu farmu - potvrdio je za 24sata.hr direktor slatinske Mesoprerade, Slavko Mađarić.

Mađarić nam je rekao kako će Joza ostati na životu te da neće završiti u klaonici gdje je iskočio iz kamiona i dao se u bijeg. Joza je tako svojim filmskim bijegom stekao veliku medijsku popularnost koja mu je osigurala pomilovanje i život na nekoj farmi bez bojazni da će ga zadesiti ista sudbina koja je namijenjena toj životinjskoj vrsti. Iz Mesoprerade su najavili da će više informacija o tome gdje će Jozo provesti život kao bik, a ne kao kobasica, reći u srijedu.


Našeg prijatelja, bika Jerryija iz Dalmacije koji je, navodno, prešao u Hercegovinu, nikad nisu pronašli. Otišao je u veljači ove godine, kad je čuo da ga čeka klaonica i tamo negdje kod Kaštela mu se izgubio svaki trag. Navodno ga lokalni lovci povremeno sretnu dok brz poput vjetra i snažan poput kamena juri zelenim poljanama i puste ga da im pobjegne jer je konačno pronašao svoju slobodu.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio