Evo kakvo je stvarno zdravstveno stanje premijera Plenkovića

Datum objave: 10.12.2020   Broj čitanja: 650
Očito je covid upravo kod pacijenata koji i inače imaju problem s plućima nešto težeg oblika i dulje traju respiratorni simptomi koji nerijetko završe i s bolničkim liječenjem..
Evo kakvo je stvarno zdravstveno stanje premijera Plenkovića


Ne radi se o nekom većem zdravstvenom problemu premijera Andreja Plenkovića, ali iz opreza smo mu preporučili da još koji dan ostane na kućnom liječenju, kažu nam liječnici koji prate zdravstveno stanje premijera koji je prije 10 dana obolio od covida-19.

 

Naime, nakon što je po naputku liječnika bio u izolaciji 10 dana zbog koronavirusa, bolovanje mu je produljeno, premda premijer više nema povišenu temperaturu, ali i dalje i kašlje pa je poslušao preporuke liječnika da ipak ne putuje u Bruxelles jer bi to moglo pogoršati njegovo zdravstveno stanje.

 

Terapija kortikosteroidima
Naime, nakon što je sam na sjednici Vlade Plenković rekao da neće ići u Bruxelles zbog svog problema sa zdravljem, odmah su krenula pitanja radi li se o težim posljedicama covida-19, treba li hospitalizacija ili možda liječenje kisikom... No, liječnici uvjeravaju da premijer više nema povišenu temperaturu, da njegovo stanje nije ozbiljno, ali da i dalje kašlje pa je, kad je riječ o covidu, oprez nužan, piše Jutarnji list.

 

Inače, i ovi se respiratorni problemi povezuju s njegovim alergijama koje potenciraju dugotrajni kašalj uvijek kad ima neki respiratorni infekt, što mu smeta pri disanju. Valja podsjetiti da je i prije tri godine, u siječnju, Plenković zbog dugotrajnog kašlja nastalog zbog viroze bio na pregledu u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, ali ni tada nije nađen neki veći zdravstveni problem, već je to po svemu sudeći ipak posljedica atopijske alergije.

 

Očito je covid upravo kod pacijenata koji i inače imaju problem s plućima nešto težeg oblika i dulje traju respiratorni simptomi koji nerijetko završe i s bolničkim liječenjem, za što kod premijera zasad nema potrebe.

 

Koliko je poznato, Plenković se liječio po protokolu za covid-pacijente koji se liječe kod kuće, ali imaju nešto teže respiratorne probleme, kod kojih se osmi ili deveti dan bolesti u terapiju uključuju kortikosteroidi, a ponekad i lijekovi za suzbijanje ugrušaka, ali se ne hospitaliziraju jer nije potrebno liječenje kisikom.

 

Prevelik napor
Liječnici kažu da se kod premijera ne radi o previše teškom obliku covida-19, ali su mu preporučili da ne ide u Bruxelles jer ipak se radi o naporu koji u ovakvim slučajevima nije poželjan i prevelikom broju kontakata koji mogu prenijeti neku drugu infekciju i pogoršati stanje.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio