''Gradu s ljubavlju'' božićni koncert u Mostaru u dosad neviđenom izdanju

Datum objave: 12.12.2020   Broj čitanja: 275
Tradicionalni, 28. po redu božićni koncert sniman je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru..
''Gradu s ljubavlju'' božićni koncert u Mostaru u dosad neviđenom izdanju

 

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo (HKUD) "Sv. Ante - Cim" iz Mostara zbog epidemije koronavirusa i propisanih mjera ove godine priredilo je u online izdanju svoj tradicionalni božićni koncert "Gradu s ljubavlju", a koji će publika moći pogledati u nedjelju 13. prosinca u 20 sati.

 

– Naš tradicionalni božićni koncert "Gradu s ljubavlju" iz godine u godinu unosi božićni duh u naš grad, međutim, u ovom vremenu izoliranosti, socijalne distance, straha među ljudima, odlučili smo, makar u drugačijim uvjetima, iznova oživjeti božićni duh u našem gradu, ali i u svim vašim srcima. Svjesni da nismo mogli organizirati koncert uživo te, kao i svake godine ispuniti veliku dvoranu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a želeći sačuvati zdravlje naših članova i naše publike, koncert ćemo održati virtualno - kazao je Feni potpredsjednik navedenog društva Marinko Jurić.


Tradicionalni, 28. po redu božićni koncert sniman je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a prikazivati će se u nedjelju, 13. prosinca u 20 sati na Radioteleviziji Herceg Bosne, web portalu navedene televizije kao i na web portalu i društvenim mrežama HKUD "Sv. Ante - Cim" iz Mostara.


- "Gradu s ljubavlju" prepoznatljiv je koncert u gradu Mostaru, koncert koji ima dugogodišnju tradiciju. Jednostavno nismo željeli zaboraviti na tu tradiciju održavanja pa smo odlučili, makar u drugačijim uvjetima, organizirati koncert. Ova situacija koja nas je zadesila treba biti samo poticaj kako bi razvijali nove ideje. Ove godine je ovo jedini božićni koncert ovakve vrste u gradu, a vjerujemo i šire - istaknuo je Jurić. Dodao je kako na ovogodišnjem koncertu neće biti gostiju, predstavit će se tri skupine iz spomenutog društva.


- Nažalost ove godine neće biti gostiju, već će se predstaviti tri folklorne skupine našeg društva, izvorna, dječja i izvođački ansambl. Program koji smo pripremili je uistinu zanimljiv i raznovrstan - pojašnjava potpredsjednik društva.

 

Inače, 1872. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. Godine 1993. u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno s preživjelim članovima Društva sv. Ante i podmlatkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD "Sv. Ante - Cim" Mostar. Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda te sa sobom nosi vedrinu i uzbudljivu raznolikost narodnog stvaralaštva.


Rad Društva obuhvaća sve uzraste, počevši od najmlađih školaraca i školarki, potom mladih srednjoškolskog uzrasta, studentskog uzrasta, rekreativne skupine, kao i onih starijih.

''Gradu s ljubavlju'' božićni koncert u Mostaru u dosad neviđenom izdanju
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio