Dodik: Zapadna cjepiva izazivaju neplodnost, cijepit ću se ruskim

Datum objave: 13.12.2020   Broj čitanja: 263
Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik ustvrdio je u nedjelju kako su cjepiva protiv koronavirusa koja su razvijena na Zapadu problematična te kako uz ostalo izazivaju sterilnost pa će se on stoga cijepiti cjepivom iz Rusije.
Dodik: Zapadna cjepiva izazivaju neplodnost, cijepit ću se ruskim

 

"Ja vjerujem u to i ne vjerujem u komercijalne priče koje dolaze sa Zapada. Ovdje (u Rusiji) cjepivo pravi država i cijepi svoje stanovnike. To znači da treba imati povjerenje. Za razliku od ovih pretendenata tko će prije napraviti cjepivo na Zapadu... Svakakvih tu spekulacija ima - da će cjepiva sa Zapada utjecati na sterilitet stanovništva i mnogo čega drugog što ne možete znati", kazao je Dodik za javni servis RTRS.

Najavio je kako će stoga RS nabaviti cjepivo za svoje stanovništvo isključivo iz Rusije, ignorirajući tako činjenicu da za to nema suglasnosti Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH bez čijeg se dopuštenja u tu zemlju ne mogu uvoziti inozemni medicinski preparati.

Dodik je ovo izjavio komentirajući dolazak ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova u BiH, stoga se pretpostavlja da mu se i na ovaj način želi svidjeti s obzirom da se za nijedno cjepivo još ne može reći ni kako liječi ni kakve posljedice ostavlja jer i tamo gdje su napravljena prva cijepljenja prerano je govoriti o kvaliteti cjepiva.

Šef ruske diplomacije stiže u Sarajevo u ponedjeljak navečer, a nakon toga je predviđen njegov susret s Dodikom i drugim dužnosnicima iz RS-a. Dan kasnije Lavrov bi se trebao sastati sa sva tri člana Predsjedništva BiH te odvojeno s ministricom vanjskih poslova Biserom Turković.

Dodik je najavio kako će on ovom prigodom inzistirati na tome da se razjasne optužbe o malignom ruskom utjecaju na stanje u BiH koje stižu sa Zapada, ali i od njegovih kolega iz državnog vrha.

"Rusija nema nikakvu negativnu ulogu u BiH", ustvrdio je Dodik čija je teza kako pravi problemi zapravo dolaze sa Zapada.

"Opći je napad na Srbe, kao što vidite. Dolazi iz Amerike i Europe na mnogim mjestima. Na tapetu je Srbija, na tapeti je srpski narod, Vučić, RS i svi mi koji predstavljamo srpski narod", tvrdi Dodik.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio