Cesta prema 'Svetom Juri' zatvorena za promet

Datum objave: 15.12.2020   Broj čitanja: 493
Nakon što je pao prvi snijeg u podnožju najvišeg vrha Biokova, Svetog Jure, cesta prema tom vrhu zatvorena je za promet.
Cesta prema 'Svetom Juri' zatvorena za promet

 

Park prirode Biokovo i HGSS Makarska postavili su lanac na biokovskoj prometnici nedaleko od raskrižja za planinski predio Vošac, kako bi onemogućili vožnju na zadnjih šest kilometara ceste s velikim usponom.

 

Sveti Jure visok je 1762 metra. Neki vozači svejedno i dalje koriste ljetne gume


Zabrana prometa od Vošca do najvišeg biokovskog vrha aktivirana je zbog nesavjesnih vozača koji nepoznavajući planinu, osobnim automobilima bez obavezne zimske opreme, a najčešće s ljetnim gumama, kreću prema Svetom Juri te se često zaustave na dijelu ceste pod snijegom i ledom pa traže pomoć HGSS-a, izvijestio je ravnatelj Parka prirode Biokovo Slavo Jakša.

 

Lanac je podignut iz preventivnih razloga kako bi se smanjio rizik vožnje po snijegom pokrivenoj i nerijetko zaleđenoj cesti i od neželjenih posljedica, dodao je Jakša i napomenuo da sve hitne službe imaju ključ od katanca na toj privremenoj "lančanoj rampi".

 

Uskom jednotračnom biokovskom cestom dugom 23 kilometra prometuje se na vlastitu odgovornost.

 

Jakša je podsjetio da je Park prirode Biokovo službeno zatvoren za posjetitelje od 27. studenog, od kada je zatvoren i tehnički zaštićen vidikovac na biokovskom predjelu Ravna Vlaška, kojeg je ove godine posjetilo oko 105.000 ljudi, prenosi Index.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio