Nasukan brod bez posade pun kokaina

Datum objave: 17.12.2020   Broj čitanja: 1573
Pet i pol metara dug brod bez posade pun kokaina otkriven je prošlog tjedna nasukan na atolu Ailuk, koji je dio Marshallovih otoka, objavio je državni odvjetnik.
Nasukan brod bez posade pun kokaina

 

Ukupno 649 kilograma kokaina bilo je skriveno u potpalublju, rekao je u srijedu državni odvjetnik Richard Hickson.

 

Procijenio je da je brod vjerojatno stigao iz Srednje ili Južne Amerike i moguće da je plutao morem godinu ili dvije.

 

Policija je rekla da je droga, umotana u paketiće od kilograma i s oznakom "KW", spaljena, a sačuvana su samo dva omota koja će biti poslana na analizu u Američku agenciju za borbu protiv narkotika (DEA).

 

Nije rijetkost da se ostaci broda s druge stane Pacifika nasuču na Marshallovim otocima. Na obali su već nalazili pošiljke droge, posebno na atolu Ailuk, ali prošlotjedna je najveća dosad. Policija iznosi hipoteze da je posada napustila brod zbog prijetnje uhićenjem ili je stradala u oluji.

 

U siječnju 2014. Jose Alvarenga, ribar iz Salvadora, nasukao se na Marshallovim otocima 13 mjeseci nakon što je isplovio sa zapadne obale Meksika s drugim ribarom koji je poginuo. Njihova brodica plutala je nakon havarije motora.

 

Nakon te neobične priče o preživljavanju na moru, znanstvenici sa Sveučilišta na Havajima računalno su izradili 16 simulacija plutanja od zapadne obale Meksika i gotovo sve su putanje završile na Marshallovim otocima.

 

FOTO: Pixabay

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio