Stipe Šimić - Sila od čovjeka! Živjet će u srcima zaposlenika i učenika Srednje škole Antuna Branka Šimića

Datum objave: 18.12.2020   Broj čitanja: 7116
- Bili su mi dragi profesori, a najdraži mi je bio Sila, iako mi ništa nije predavao - priča nam učenik Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama koja se oprašta od svog zaposlenika Stipe Šimića Sile.
Stipe Šimić - Sila od čovjeka! Živjet će u srcima zaposlenika i učenika Srednje škole Antuna Branka Šimića


I ravnatelju, i profesorima, i učenicama i nedostajat će ovaj vrijedni čovjek, majstor zanata, zaposlenik Srednje škole u Grudama.

Od Stipe Šimića Sile - Sile od čovjeka, kako ga je opisao, oprostio se putem portala Grude.com i najdugovječniji srednjoškolski ravnatelj u Bosni i Hercegovini prof. Mladen Leko.

"Kad umire čovjek, umire dio svijeta i zemlja postaje teža, iskusnija i ljudskija i veća za jednu ranu i dublja za jednu jamu." Ovim je stihovima govorio o smrti veliki hrvatski pjesnik Jure Franičević Pločar i slobodno mogu reći da je kazao sve što u životu i u smrti određuje čovjeka. Nema se što dodati. Ipak kad nam smrt dragih ljudi pogodi srce ostanemo i bez riječi, i bez daha, ostanu nam samo suze i čuđenje. Ostane nam vječno pitanje: zašto baš on i zašto baš sad? Eto, takva pitanja i takve misli nas opsjedaju od jučer, a vijest o smrti našeg Stipe Šimića Sile. Sile od čovjeka. Zadnje radne i životne godine proveo je u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića. Živjet će u srcima kolegica i kolega, ali i u srcima na stotine sadašnjih i bivših učenika. Živjet će u našim uspomenama. Jer dok traje sjećanje čovjek živi. Na koncu oprostit ćemo se od našeg Stipe antologijskim stihovima našeg A. B. ŠIMIĆA "Smrt i ja": Smrt nije izvan mene. Ona je u meni od najprvog pocetka: sa mnom raste u svakom času jednog dana ja zastanem, a ona raste dalje u meni dok me cijelog ne proraste i stigne na rub mene. Moj svršetak njen pravi je početak kad kraljuje dalje sama."
Počivaj u miru Božjem prijatelju", poručio je u izjavi za portal Grude.com, povodom svog radnog kolege i svog zaposlenika u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama prof. Mladen Leko.

Ispraćaj dragog nam pokojnika kreće u subotu, 19. prosinca u 14:00 sati ispred mrtvačnice Grude. Pokop dragog nam pokojnika obavit će se na groblju Krstina u Dragićini.

 

Ž.An/Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • 😢😢😢19.12.2020 15:48 sati
  Pokoj vječni daruj mu gospodine nije zbogom nego do ponovnog susreta hvala bogu sto si postojao u nasim zivotim Prijatelji iz srednje skole
 • Anonimno19.12.2020 08:32 sati
  Pocivaj u miru dobri covjece, sucut obitelji.
 • Učenik19.12.2020 08:29 sati
  Vjerujte bilo je dana da mi se ne da u školu, al ipak odem jer znam da ću kroz školski hodnik sresti velikog čovjeka domara Silu da će mi izmamit osmijeh na lice . Budući srednjoškolci nikad neće znati !!! Sila prijatelju u raj poveli te anđeli, pokoj ti vječni.
 • Grudjanka19.12.2020 00:31 sati
  Ta legenda. Ne može proći školom da mi ne izmami osmijeh na lice. SILAn osmijeh. Fala ti dobri čovječe. Bog nam zadnjih dana uzima sve divne duše, ali ih i vodi u Nebo. 💕
 • Grude 18.12.2020 23:34 sati
  Stotine lekcija davali su nam profesori, al neke životne i nama najdraze davali su nam oni profesori života na hodnicima škole,. Pokoj ti duši! Bio si u svakom smislu te riječi Sila!
 • Ucenik18.12.2020 23:06 sati
  Prava legenda skole, istinski prijatelj i prije svega dobar covjek.Neka mu leka napravi spomenik ili bar stavi sliku na zid
 • Ucenik18.12.2020 23:05 sati
  Sila je bio najpozitivnija osoba u cijeloj školi, volio je šalu i sve učenike, sa Silom smo se mogli zezati kao sa svojim ujakom, ali smo uvijek prema njemu imali jednu dozu poštovanja, koju je taj čovjek zaista zaslužio. Sila legendo, počivaj u miru Božjem.😔
 • ...18.12.2020 22:52 sati
  Drag čovjek! Zadnji razgovor sa njime je bio prije par tjedan,vedar i nasmijan.. velika tuga!
 • .18.12.2020 22:29 sati
  "Krist jednom stade na žalu  tražeć ljude za velika djela" Iskrena sućut obitelji. Sila je bio velik čovjek 🙏
 • Grude18.12.2020 21:49 sati
  Dobri naš Sila, naš uvijek nasmijani profesor u pravom smislu riječi. Posljednji pozdrav od 43. generacije!
 • ....18.12.2020 21:42 sati
  Pokoj mu duši obitelji iskrena sućut
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio