SIPA bogatija za deset mlađih inspektora

Datum objave: 23.12.2020   Broj čitanja: 457
Ravnatelj AEPTM-a Marko Vujević istaknuo je kako nije mala stvar prihvatiti se ovako odgovornog i časnog posla.
SIPA bogatija za deset mlađih inspektora

 

Promocija deset polaznika temeljne policijske obuke II. razine za stjecanje čina "mlađi inspektor" Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) upriličena je u srijedu u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar (AEPTM). Ravnatelj AEPTM-a Marko Vujević istaknuo je kako nije mala stvar prihvatiti se ovako odgovornog i časnog posla. ''Mi u Agenciji stvorili smo sve uvjete kako bi se ovim mladim ljudima mogla pružiti što bolja izobrazba te kako bi već sutra mogli primjenjivati u praksi sva znanja i vještine koje su ovdje stekli, te im želim uspješan rad'' - poručio je Vujević. Kada je u pitanju izvođenje nastave, dodao je kako je i ta agencija imala problema zbog covida-19.

 

''Imali smo kombinirani sustav izvođenja nastave, nešto smo radili izravno, nešto online, ali praktičnu i situacijsku nastavu odrađivali smo na samom terenu. Uspjeli smo naći mjeru da uspješno završimo ovaj ciklus, i čast i zadovoljstvo mi je što je ova generacija prva koja se školovala u novom kompleksu objekta Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru'' - naveo je Vujević.

 

Ravnatelj SIPA-e Darko Ćulum naglasio je kako će novi kadeti u utorak, 29. prosinca, položiti svečanu prisegu. ''Nakon što polože svečanu zakletvu, kadeti će odrađivati pripravnički staž, a mi ćemo odrediti mentore koji će ih kroz taj proces voditi. Policijski posao je častan i human posao, ali u isto vrijeme vrlo odgovoran i stresan, zato nosite svoju značku onako kako to priliči policijskom službeniku i ovlaštenoj službenoj osobi'' - poručio je Ćulum novim kadetima SIPA-e.

 

 

Ovo je 12. generacija koja je u AEPTM-u pohađala obuku za čin "mlađi inspektor", a nastavni plan i program realiziran je kroz 17 predmeta, odnosno 745 nastavnih i radnih sati, podijeljenih u dvije faze koje čine teoretska nastava s praktičnim vježbama i situacijska nastava.

 

Što se tiče predmeta, temeljna policijska obuka II. razine za kadete SIPA-e obuhvaća policijske poslove i ovlaštenja, zatim rukovanje naoružanjem i vještinu gađanja, kriminalističku taktiku, tehniku i metodiku, sigurnost prometa i upravljanje policijskim vozilom, specijalno tjelesno obrazovanje, tjelesnu kulturu i prvu pomoć, kriminalističku psihologiju, ustavno uređenje i sustav državne uprave, kazneno, prekršajno i kazneno-postupovno pravo, ljudska prava, informatiku i komunikacije, engleski jezik te kriminalističke istrage. Opći uspjeh ove generacije je vrlo dobar, a za kadeta generacije Nastavničko vijeće AEPTM-a proglasilo je Petra Đukića.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ...23.12.2020 23:26 sati
    10 mladih brnjicara.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio