Poljoprivrednici blokirali carinske terminale

Datum objave: 28.12.2020   Broj čitanja: 474
Okupljeni poljoprivrednici danas su naveli da na tržište nisu mogli plasirati više od 15 milijuna litara mlijeka te više tona povrća, tovnih grla i svinja.
Poljoprivrednici blokirali carinske terminale

 

Pomoću više desetina traktora i poljoprivrednih strojeva poljoprivrednici s prostora cijele BiH danas su blokirali carinske terminale Bosanska Gradiška i Rača, onemogućivši prolazak teretnim vozilima koja uvoze, ali i izvoze namirnice biljnog i životinjskog podrijetla.

 

Kako su naveli, razlog ovog poteza je ignorantski odnos nadležnih državnih institucija koje do danas nisu ništa učinile kada je riječ o obustavljanju nekontroliranog uvoza namirnica u BiH, što direktno ide na štetu domaćim poljoprivrednicima.

 

"Naši zahtjevi su kratki i jasni. Mi tražimo uvođenje zaštitnih mjera za domaću poljoprivrednu proizvodnju te obustavu enormnog uvoza u Bosnu i Hercegovinu. Godinu smo tražili sastanak s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Stašom Košarcem koji nas nije primio. Zbog toga zahtijevamo da on podnese ostavku", kazao je za Klix.ba Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivednika Semberije i član Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika BiH.

 

Okupljeni poljoprivrednici danas su naveli da na tržište nisu mogli plasirati više od 15 milijuna litara mlijeka te više tona povrća, tovnih grla i svinja.

 

"Ljudi ne mogu prodati svoje proizvode i jednostavno im je ugrožena egzistencija. Danas smo cijelom svijetu, državi i politici pokazali da mi na ovakav način ne možemo opstati", naveo je Bakajlić, istaknuvši da je ova godina bila natprosječna po urodu, ali, nažalost, proizvode skoro pa nitko ne želi kupiti upravo zbog nelojalne konkurencije.

 

Nakon dvosatne blokade promet je ponovno omogućen, a ukoliko se situacija u što skorije vrijeme ne riješi, poljoprivrednici su poručili da će poduzeti radikalnije korake.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio