Hercegovinu očekuju kišni dani, a visine snijeg, protekla noć 'lomila' sve pred sobom

Datum objave: 29.12.2020   Broj čitanja: 385
Prošle večeri Hercegovinu su dočekali orkanski udari vjetra, a u Mostaru je tako bilo porušenih stabala i reklamnih panoa.
Hercegovinu očekuju kišni dani, a visine snijeg, protekla noć 'lomila' sve pred sobom


Jutros se stanje stabiliziralo, vrijeme se konačno razvedrilo, međutim kratkog je to vijeka. Nove oborine očekuju se već krajem dana.


Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za početak nove godine i prvu polovinu siječnja 2021. Do kraja tekuće godine bit će uglavnom kiše, a u visinama i snijega.

 

"I na početku 2021. godine preovladavat će oblačno vrijeme s kišom u nižim i snijegom u višim područjima.

Manje oborina očekuje se u istočnim i sjevernim područjima. Jutarnje temperature u sjevernim dijelovima variraće od 0°C do 6°C, na jugu zemlje od 6°C do 11°C. Maksimalne dnevne temperature prema kraju tjedna će opadati i dostizaće do 12°C početkom a do 8°C pred kraj tjedna.

U razdoblju od 04. do 11. siječnja prema raspoloživim sinoptičkim kartama prognoziraju se promjenjive vremenske prilike.

Vrijeme će karakterizirati česte izmjene razdoblja s i bez oborina. One će u višim područjima biti u obliku snijega, a u nižim područjima najčešće u obliku kiše. Minimalne temperature zraka varirat će između -2°C i 4°C na sjeveru, do 8°C u Hercegovini.

Maksimalne temperature kretat će se između 1°C i 6°C u sjevernim dijelovima, na jugu Hercegovine do 10°C", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio