Godišnja zbirka maraka HP Mostar - povijest, kultura i prirodne ljepote na jednome mjestu

Datum objave: 29.12.2020   Broj čitanja: 137
Hrvatska pošta (HP) Mostar u Godišnjoj zbirci maraka 2020. predstavlja 28 maraka na kojima su prikazane različite svjetske i domaće teme i motivi.
Godišnja zbirka maraka HP Mostar - povijest, kultura i prirodne ljepote na jednome mjestu

 

 

Markama s motivima Ramskog jezera obilježen je Svjetski dan voda, a izdanje u povodu Svjetskog dana hrane donijelo je prikaz hercegovačkih slastica – ćuptera i smokvenjaka.

 

Posebna izdanja posvećena su Međunarodnom danu dječje knjige, Europskom danu jezika i Međunarodnom danu materinskog jezika kojim je, ujedno, obilježena i 100. obljetnica rođenja fra Blage Brkića. Sport je zastupljen u dva izdanja, Međunarodni dan sporta i Mostarski polumaraton. Za motiv na markama „EUROPA - Drevne poštanske rute“ izabran je srebrni denar rimskog konzula L. Saufeiusa koji se čuva u Franjevačkom muzeju Samostana sv. Ante na Humcu.

 

Svoje mjesto na markama našla su arheološka i etnološka baština, nekropola stećaka Radimlja i križna fibula (kopča), kao i jedinstvena arhitektura Mostara - vila Fessler i Gimnazije Mostar. Tradicionalno su izdane marke posvećene Međugorju, Božiću i Novoj godini. Uz floru s motivima endemičnih biljaka i faunu koja prikazuje dnevne leptire u BiH, tu je i blok izdanja Mitovi i flora s pričom o Vesni, slavenskoj božici proljeća i mladosti. I za kraj godine, markama je obilježena 250. obljetnica rođenja velikog skladatelja Ludwiga van Beethovena.


Godišnju zbirku maraka 2020. Hrvatske pošte Mostar možete darovati prijateljima i poslovnim suradnicima kao lijep i jedinstven dar. Kao i sva dostupna izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio