Konjic i načelnik Osman Ćatić na braniku Hercegovine poručili NE Sarajevu!

Datum objave: 29.12.2020   Broj čitanja: 902
Migranti iz kampa "Lipa" još se nisu uputili prema Bradini gdje je Selmo Cikotić, osumnjičenik za ratne zločine nad Hrvatima Bugojna i ministar sigurnosti BiH, planirao njihov smještaj, kako bi ih gurnuo u Hercegovinu.
Konjic i načelnik Osman Ćatić na braniku Hercegovine poručili NE Sarajevu!

 

Digla se na noge lokalna zajednica Konjic i Ured načelnika Osmana Ćatića, također iz SDA koji, izgleda, ne dijeli stavove Sarajeva i stoji na braniku Hercegovine.

- U vezi novonastale, ničim izazvane i nenajavljene situacije, a u vezi s eventualnim smještanjem migranata na područje općine Konjic, lokalitet vojarne u selu Bradina, imamo potrebu istaknuti da smo, najblaže moguće rečeno, neugodno iznenađeni i rezignirani ovim potezom nadležnih razina vlasti. Općina Konjic je u ne tako davnim vremenima pokazala svoje veliko srce i primala izbjeglice iz Foče, Hadžića, Nevesinja, Gacka, Prozora, Mostara, Čapljine, Stoca i mnogih drugih krajeva BiH, u pojedinim trenucima broj domicilnog stanovništva i protjeranih ljudi bio je gotovo isti i izdržali smo. Među prvim smo priskakali u pomoć kod poplava i svih ostalih humanitarnih aktivnosti - naveli su u priopćenju.

Dodaju da im nije namjera pisati bilo kakve hvalospjeve, nego pokazati da imaju osjećaj za podijeliti nevolju koju imaju drugi ljudi.

- Zato nas još i više pogađa ovakav neprimjeren pokušaj smještanja izbjeglica na područje općine Konjic. Nadalje, vođeni posljednjim negativnim iskustvima građana BiH, moramo istaknuti da je to područje izuzetno rijetko naseljeno i da postoji realna opasnost da broj migranata u mnogome nadmaši broj domicilnog stanovništva. Objekt vojarnne u Bradini u kojoj se žele smjestiti migranti, nalazi se u neposrednoj blizini osmogodišnje škole Bradina, što dodatno stvara bojazan za sigurnost učenika u ovoj školi, poučeni iskustvima iz drugih sredina, gdje su zabilježena neželjena događanja - navode.


Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio