U ZH ŽUPANIJI I POSUŠJU TRODNEVNA ŽALOST, U FBiH 4. SIJEČNJA

Datum objave: 01.01.2021   Broj čitanja: 1133
U povodu nezapamćene tragedije u Tribistovu kod Posušja kojoj je osmero mladih izgubilo živote u novogodišnjoj noći uslijed gušenja plinom, Zapadnohercegovačka županija proglasila je tri dana žalosti.
U ZH ŽUPANIJI I POSUŠJU TRODNEVNA ŽALOST, U FBiH 4. SIJEČNJA

 

Na izvanrednoj sjednici Vlade ZHŽ-a koja je održana danas (petak, 1. siječnja) donesena je odluka o proglašenju 3 (tri) dana žalosti u Zapadnohercegovačkoj županiji u povodu nezapamćene tragedije na prostoru općine Posušje, gdje je tragično preminulo osam mladih osoba.

 

Danima žalosti na prostoru Zapadnohercegovačke županije proglašeni su 2., 3. i 4. siječnja 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak).

 

Članovi Vlade ZHŽ-a uputili su izraze sućuti obiteljima tragično preminulih.


Načelnik općine Posušje donio je odluku o proglašenju Dana žalosti 2.,3. i 4. siječnja 2021.

 

Također je i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine proglasila Dan žalosti zbog ove tragedije.

 

Naime, Vlada FBiH je 4. siječanj 2021. godine proglasila Danom žalosti u ovom entitetu zbog tragedije u mjestu Tribistovo u Općini Posušje. Kako su priopćili, Dan žalosti se obilježava obveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH.

 

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima.


Medijske kuće na teritoriju ovog entiteta su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, napomenuli su iz Vlade FBiH.

 

U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u općini Posušje uslijed gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali:Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje, Mirela Rezo rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj nastanjena u Posušju, Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje, Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje, Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje, Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje, Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

 

Za ovaj članak komentari nisu dopušteni.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio