Hrvatska i BiH od rata ne pamte ovakav Dan žalosti

Datum objave: 02.01.2021   Broj čitanja: 788
Danas je i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini bio Dan žalosti. U Hrvatskoj je proglašen zbog sedmero poginulih u razornom potresu, a u BiH zbog osam mladih koji su preminuli kod Posušja na dočeku Nove godine.
Hrvatska i BiH od rata ne pamte ovakav Dan žalosti

 

Vlada je, podsjetimo, za danas proglasila Dan žalosti nakon što je prošlog utorka razorni potres pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta. Potres je nažalost odnio i sedam života, među kojima je najmlađa bila djevojčica Laura (13) koja je smrtno stradala u Petrinji.

U selu Majske Poljane poginulo je pet muškaraca, među kojima su bili i otac i sin - Franjo i Mario Tomić. U istom selu poginuli su još Dušan Bulat, Mile Jurković i Darko Kozić.

U mjestu Žažine pod ruševinama crkve razorene potresom poginuo je orguljaš Stanko Zec koji je pokopan u četvrtak.

Index je nedavno razgovarao s Darkom Čuligom, očuhom preminule djevojčice Laure koji je u razgovoru istaknuo da želi kako svi znaju koliko je Laura bila posebna i velikodušna.

"Želim da ljudi znaju koliko je ona bila posebna djevojčica. Bila je vesela i više od svega voljela je pjesmu i ples, bila je toliko velikodušna, imala je tako veliko srce. Dana 22. prosinca je navršila 13 godina i dobila je novac od bake i djeda za rođendan i ona ga je potrošila tako da je nama svima kupila poklone za Božić. Bila je nevjerojatna", rekao nam je.

Dok je Hrvatska tugovala za sedam života koje je odnio razorni potres, iz BiH je jučer, na Novu godinu, stigla vijest o neopisivo tužnom događaju kod Posušja.

Zastave su spuštene na pola koplja diljem zemlje zbog tragedije koja se dogodila u mjestu Tribistovo blizu Posušja u noći na petak. Otkazani su svi događaji, a radijske i televizijske postaje emitiraju sadržaj primjeren danu žalosti.

U Posušju i Županiji zapadnohercegovačkoj proglašena je trodnevna žalost.

U Posušju, ali i cijeloj BiH, zavladala je golema tuga zbog nezapamćene tragedije. U Posušju i Rakitnu cijeli dan pale svijeće.

U vikendici u Tribistovu preminuli su Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić, svi rođeni 2001. godine.

Preminuli Stjepan Jukić  bivši je golman Posušja koji je za ovaj klub branio u omladinskoj ligi BiH Jug u kategorijama kadeta i juniora.

Mirela Rezo bila je brucošica biologije na splitskom PMF-u, a Marija Pavković i Stipe Romić bili su studenti FESB-a.


Index.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio