Sjećate se psa kojeg je gazio monstrum iz Gračanice! Evo dobrih vijesti

Datum objave: 06.01.2021   Broj čitanja: 1570
Još su nam pred očima šokantne slike, kada nesavjesni mještanin iz naselja Rašljeva kod Gračanice, na lokalnom putu, juri i kotačima gazi psa vrste Haski.
Sjećate se psa kojeg je gazio monstrum iz Gračanice! Evo dobrih vijesti


Bh. javnost je bezrezervno osudila barbarski čin, a prvu pomoć te noći psu je pružio veterinar Nerman Avdić iz Veterinarske stanice Gračanica.

Krenula je velika borba da se pas Mini spasi, piše Avaz.

Uslijedile su dvije komplicirane operacije na obje zadnje noge na kojima je bilo više teških lomova, obavljene u Veterinarsnoj postaji „Pet-Doc 4 U“ u Lukavcu pod rukovodstvom dr.Almira Alića.

Sve do zadnjih desetak dan Mini je bila u ovoj veterinarskoj postaji, a sada je premještena u Veterinarsku postaju u Gračanici.

- Radi se o postoperativnom njegovateljstvu, za što je zadužena Amra Zelenkić. I mi smo tu, jer svaki dan, osim ishrane, operirane noge se moraju dezinficirati. Ona polako staje na svoje noge. Iz stacionara je izvedemo desetak minuta na zelenu površinu i ona više nema snage, pa je vraćamo u stacionar. Postala je naša ljubimica. Nakon što potpuno ozdravi, odlučit ćemo, gdje će Mini nastaviti svoj život - kaže dr. Nerman Avdić.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio