Obitelji hercegovačkih anđela snagu pronalaze u vjeri jer su vjernici u pravom smislu riječi

Datum objave: 09.01.2021   Broj čitanja: 8431
Draga djeco, ja ću se ovdje od vas oprostiti. Sa svakim od vas poći će na groblje po jedan svećenik, a ja ću doći i obići vas pojedinačno.
Obitelji hercegovačkih anđela snagu pronalaze u vjeri jer su vjernici u pravom smislu riječi


Ove riječi, koje su na sprovodnom ispraćaju omladine iz Rakitna zaparale grlo i potresle tisuće prisutnih, izgovorio je fra Marinko Leko.

Pet dana kasnije fra Marinko Leko je govorio za 'Avaz' teškim danima. - Bio sam previše potresen... Znate, kada sam došao ovdje, oni su bili četverogodišnjaci. Kada su pošli u školu, ja sam im predavao vjeronauk, kao i u crkvi. U takvim situacijama se stekne bliskost i onda ta djeca svećeniku prirastu za srce. Volio bih, znate, da sam mogao svima predvoditi sprovode. Baš sam iznemogao - govori fra Marinko za "Avaz".

On je odmah na nesretni prvi siječnja, kada je dobio strašnu vijest, kako je ranije rekao, obišao njihove roditelje. S njima je bio i nakon sahrane, a sa svima je, kaže, u stalnoj komunikaciji. 

- Hvala Bogu, sada je njima lakše. Kada sam ih onaj dan obišao, od njih osmero, četiri roditelja su se držali uspravno. Za jednog oca sam se upitao hoće li mu srce izdržati. Ne sumnjam nimalo da će ovo prebroditi. Vidi se već da su na dobrom putu. Ljudima se u ovakvim slučajevima daje psihološka potpora, ali ono što bi im stručnjaci rekli, oni nalaze u vjeri, jer su oni vjernici u pravom smislu te riječi - priča za "Avaz" fra Leko.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio