Država dala pomoć glazbenicima! Najviše casha Cetinskom, Graši, Gibonniju, Prljavcima, Parnom valjku...

Datum objave: 11.01.2021   Broj čitanja: 403
Petar Grašo, Gibonni, Prljavo kazalište, Parni valjak i Tony Cetinski dobili su najveće novčane potpore u sklopu natječaja pod nazivom Jer svirati se mora za realizaciju glazbenih programa koje planiraju održati od veljače do lipnja ove godine.
Država dala pomoć glazbenicima! Najviše casha Cetinskom, Graši, Gibonniju, Prljavcima, Parnom valjku...

 

Ministarstvo kulture i medija osiguralo je potpore u ukupnom iznosu od 5.226.000,00 kuna u sklopu natječaja u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom. Kako je navedeno na službenoj internetskoj stranici HGU-a, zaprimljeno je ukupno 259 prijava, a odobrene su 92 prijave za 166 koncerata.

Najveće potpore u iznosu od 300 tisuća kuna dobili su Prljavo kazalište, Gibonni, Tony Cetinski i Petar Grašo za koncerte u pulskoj Areni koji se trebaju održati u svibnju i lipnju 2021. te Parni valjak za koncert u Areni Zagreb u svibnju 2021.

 

Prljavci su dobili dodatnih 125 tisuća kuna za organizaciju koncerta na Trgu pet bunara u Zadru planiranog za svibanj ili lipanj, a Grašo 125 tisuća kuna za koncert u Zadru u istom razdoblju, kao i Gibonni za koncerte u Osijeku, Dubrovniku i Solinu.

S obzirom na to da im je dodijeljeno ukupno po 425 tisuća kuna svakom, Grašo, Gibonni i Prljavo kazalište su tako dobili najviše novca u ovom natječaju. 

150 tisuća kuna za koncerte u Spaladium Areni u Splitu planirane za veljaču 2021. dobio je Marko Perković Thompson.


Po 100 tisuća kuna dobili su Hladno pivo, Darko Rundek & Ekipa, Bare & Majke, Josipa Lisac, Urban&4&Gelo&Gudači, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Let 3,  Massimo i 4 Tenora.

 

Iznos od 80 tisuća kuna stiže dvodnevnom festivalu Antivalentinovo u veljači (sviraju Psihomodopop i Let 3), Nini Badrić, Miji Dimšić i Marku Tolji, svima za koncerte na ljetnoj pozornici u Opatiji. 

70 tisuća kuna dobit će FIBRA Festival Split i Damir Kedžo. Dodatnih 50 tisuća kuna dobit će Nina Badrić za koncert u Solinu, isti iznos za Solin će dobiti i Damir Urban te grupa Silente,  Amira Medunjanin, Pipschips&Videoclips, Brkovi, Massimo i još jednom Mia Dimšić. 

Potrebno je naglasiti da su se neki izvođači našli više puta na ovoj listi jer su dobivali različite novčane poticaje za različite projekte, a neki će potpore koje su dobili utrošiti na više nastupa. Kompletna lista svih izvođača i programa s iznosima dodijeljenih sredstava mogu se naći na web stranici Ministarstva

HGU navodi da je prijave obrađivala stručna komisija strukovne glazbene udruge u suradnji i konzultacijama s predstavnicima Udruge managera i organizatora. 

"Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga, Stručna komisija je bila prinuđena dodjeljivati iznose niže od zatraženih ili smanjivati broj koncerata u odobrenim projektima", javljaju iz HGU-a.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio