Stigao predzadnji kontingent Pelješkog mosta

Datum objave: 13.01.2021   Broj čitanja: 351
Prva isporuka segmenata čelične rasponske konstrukcije za budući Pelješki most bila u veljači 2020..
Stigao predzadnji kontingent Pelješkog mosta

 

Kako javlja Dubrovački Vijesnik, na gradilište Pelješkog mosta pristigao i je predzadnji kontingent potreban za konačni izgradnju.

 

“Danas je 160 metara dugim brodom AAL Genoa, pod liberijskom zastavom, nakon 34 dana plovidbe, iz kineske luke Nantong stigao novi, predzadnji kontingent dijelova budućeg mosta, od ukupno njih 165. Kao što je i vidljivo na gradilištu, dobar dio prispjelih dijelova se već uvelike montira na konstrukciju tako da rok koji je postavljen za most, proljeće 2022. nije upitan”, objavio je to pelješki fotograf Ivica Trojanović.

 

“Još na koncu ostaje određivanje imena, da se mene pita ima samo jedno, nek se zove po velikom i vječnom Oliveru, on je spajao ljude bolje i čvršće od bilo kojeg mosta na svijetu”, predlaže.

 

Naposljetku podsjetio je i kako je prva isporuka segmenata čelične rasponske konstrukcije za budući Pelješki most bila u veljači 2020. kada je brodom Da Yu Xia iz Kine stiglo njih 29.

 

“U listopadu lani, brodom Pacific Alert, stiglo je novih 13 segmenata teških 3840 tona. Treća isporuka, brodom AAL Shanghai, stigla je 23. studenog s 15 novih dijelova ukupne težine 4300 tona, pri čemu su tri segmenta bila duga čak 52 metra, dok je preostalih 12 bilo po 12 m”, naveo je.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio