POSUŠJE: Besplatna registracija novih obrta

Datum objave: 11.03.2019   Broj čitanja: 490
Općina Posušje u okviru svojih nadležnosti uvijek nastoji potaknuti razvoj gospodarstva.
POSUŠJE: Besplatna registracija novih obrta

 

Na 10. sjednici Lokalnog ekonomskog vijeća( LEV-a) Općinski načelnik Branko Bago iznio je inicijativu da se kroz općinske službe utvrde mogućnosti oslobađanja plaćanja pristojbi pri registraciji novih obrta u općini Posušje.

 

Prijedlog kojega je na sjednici LEV-a iznio Općinski načelnik, detaljno je razrađen na kolegiju Općine Posušje, na kojem je šef Službe za gospodarstvo općine Posušje Mario Jukić ostalim članovima kolegija prezentirao predloženu mjeru kao općekorisnu, čija je krajnja svrha stvaranje nove vrijednosti.

 

Nadamo se kako će ova, makar simbolična mjera, pomoći našim građanima da se odluče za obavljanje obrtničke djelatnosti, a ovim putem podsjećamo kako Federalni zavod za zapošljavanje sutra objavljuje javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2019 i Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2019.

 

Pored ovoga, Općina Posušje u okviru svojih nadležnosti uvijek nastoji potaknuti razvoj gospodarstva. Tako je ove godine prilikom raspisivanja natječaja za dodjelu studentskih stipendija Općina Posušje kontaktirala poslodavce s područja naše općine s molbom za dostavom podataka o zanimanjima kojih im nedostaje te su temelju tako prikupljenih podataka pojedina tražena zanimanja vrednovana dodatnim bodovima s nadom kako će dugoročno takva odluka utjecati na učenike da upisuju zanimanja koja su tražena na tržištu rada i koja će im omogućiti sigurno zaposlenje.

 

Svjesni smo činjenice kako se većina naših školaraca danas uglavnom odlučuje za upis u četverogodišnje škole poput gimnazije i ekonomske škole, a izbjegavaju zanatska zanimanja iako na tržištu rada zapravo nedostaje velik broj obrtnika. U suradnji sa Srednjom strukovnom školom uspjeli smo uvesti i donekle popularizirati određena deficitarna zanimanja, a našim učenicima i nastavnicima na raspolaganju su CNC strojevi smješteni u Logističkom centru na kojima se izvodi praktični dio nastave čime se osigurava poboljšanje naobrazbe i praktičnih vještina te njihova bolja konkurentnost na tržištu rada po završetku školovanja.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio