Franjevci se oprostili od svog fra Ilije: Bio je iznimno ugodan čovjek koji se nije znao naljutiti

Datum objave: 13.03.2019   Broj čitanja: 563
Hercegovački fratri, koliko god ih se proganjalo, a proganjalo ih se u svim vremenima, pa i danas, u teškim trenucima drže se zajedno. Tako su naučili. Tako je bilo i jučer kad su se okupili u Širokom Brijegu zbog svog brata fra Ilije Šaravanje.
Franjevci se oprostili od svog fra Ilije: Bio je iznimno ugodan čovjek koji se nije znao naljutiti

 

Uz njih i mnogi drugi svećenici, ali i vjernici laici došli su na sahranu člana Hercegovačke franjevačke provincije, svećenika koji je bio primjer rada u misijama. Fra Ilija je većinu svoga života proveo u Švicarskoj, gdje je obnašao dužnost voditelja Hrvatske katoličke misije u mjestu Aargau. I odatle se velik broj vjernika došao oprostiti od svog franjevca.

 

Fra Ilija je preminuo u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u nedjelju u 71. godini života te u 52. godini redovništva i 44. godini svećeništva. Rođen je 1948. u širokobriješkom selu Crnač, a njegovo prvo službovanje bilo je u Mostaru, gdje je boravio nekoliko godina, nakon čega je otišao u Švicarsku i tamo proveo cijeli svećenički vijek. 

 

Nakon Švicarske, fra Ilija se vraća u svoj Široki Brijeg. Prema riječima njegove subraće, bolest visoki šećer, već odavno je uništavala tijelo ovog dobrog svećenika.

 

"Njegova osobnost je nešto posebno, rijetko viđeno. Bio je iznimno ugodan čovjek, komunikativan i nikad se nije znao naljutiti, ništa ga nije moglo izbaciti iz takta. Bio je to jedan osebujan tipični fratar", rekao je fra Dane, njegov sumještanin, koji ga poznaje još od djetinjstva.

 

Sveta misa zadušnica slavljena ja u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, a potom je sprovodni obredi i ukop obavljen na groblju Mekovac. Prije same mise, tijelo pokojnika bilo je izloženo u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

 

Grude.com
Foto:Nedjelja.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio