Dr. Lauc: Proljeće će nas spasiti

Datum objave: 11.03.2020   Broj čitanja: 675
Imaju li SARS i Španjolska gripa teže posljedice od COVID-19, kako održati vlažan zrak u domu te hoće li nas dolazak proljeća spasiti od korona virusa, odgovorio je jedan od najcjenjenijih hrvatskih znanstvenika Gordan Lauc.
Dr. Lauc: Proljeće će nas spasiti

 

- Mi imamo primjera u povijesti da su se pojavili virusi koji su bili jako infektivni i jako smrtonosni. Ovaj nije tako strašna, on je infektivan i brzo se širi, ali nije toliko smrtonosan. Korona virus je SARS, ali ima manju smrtnost od onog od prije desetak godina. Ovaj je zarazio preko 100 tisuća ljudi i sigurno će zaraziti još jako puno, ali nije toliko smrtonosan kao onaj SARS za kojeg znamo, kaže poznati molekularni biolog Lauc. Također dodaje da virusi postoje oduvijek i da su znanstvenici mogli znali da će se to dogoditi.

 

Objašnjava i najjednostavniji način sprječavanja širenja zaraze koji svi mogu primijeniti u svojim domovima.

 

- Bitno je održavati vlažnost zraka pa to možete raditi mokrim ručnicima na radijatorima, redovitom provjetravanju te ovlaživačima zraka, poručuje ovaj znanstvenik. On je prošli tjedan kazao kako još uvijek nije riječ o virusu zbog kojega treba zaustaviti svakodnevni život, no da je potreban oprez.

 

- Kao što sve druge viroze na proljeće jenjavaju, ja vjerujem da će nas proljeće spasiti od ovog virusa - kazao je prof. dr. Lauc.

 

24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio