Neumorni Bandić: Osigurao prenoćišta, reže sebi i suradnicima od plaće za kupnju respiratora

Datum objave: 22.03.2020   Broj čitanja: 631
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će u ponedjeljak proglasiti elementarnu nepogodu za Grad Zagreb, kako bi se mogao formirati fond i početi sanirati šteta od potresa.
Neumorni Bandić: Osigurao prenoćišta, reže sebi i suradnicima od plaće za kupnju respiratora

 

U snažnom potresu magnitude 5,5 po Richteru, nakon kojeg su uslijedila još dva jača i niz slabijih potresa, najveći broj objekata i osobnih automobila oštećen je u samom centru Zagreba.

 

Potresi su izazvali niz oštećenja na kulturno-povijesnoj graditeljskoj baštini grada, među ostalim oštećen je i južni toranj zagrebačke katedrale, koji je u obnovi.

 

Oštećeni su i zgrada Hrvatskoga sabora, Banski dvori, zgrada Ministarstva financija u Katančićevoj, zgrada Hrvatske pošte u Jurišićevoj te nedavno obnovljena zgrada Hrvatskoga glazbenog zavoda u Gundulićevoj ulici.

 

Bandić je za RTL rekao i da će ovu noć pedeset do sedamdeset građana, koji su ostali bez sigurnog krova nad glavom, provesti noć u studentskom domu Cvjetno naselje. Kaže da bi ih ondje za dva do tri dana moglo biti 300 do 400, a boravit će tamo sve dok se ne urede njihovi domovi.

 

Također, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa svojim najbližim suradnicima osniva Zakladu solidarnosti Grada Zagreba u koju će izdvajati 20 posto od svoje plaće za opremu potrebnu za suzbijanje epidemije koronavirusa.

 

Iz Grada Zagreba su priopćili da će gradonačelnik, zamjenice, pročelnici i predsjednici poduzeća u gradskom vlasništvu izdvajati 20 posto od svoje plaće za vrijeme trajanja epidemije.

 

"Cilj je osigurati sredstva za kupnju respiratora ili druge opreme potrebne u ovoj izvanrednoj situaciji", navode iz grada.

 

Izražavaju nadu da će se i drugi Zagrepčani u skladu sa svojim mogućnostima priključiti ovoj plemenitoj akciji.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio