Prva na listi namirnica kad je riječ o zaštiti od raka - koliko često vam je na tanjuru?

Datum objave: 26.09.2020   Broj čitanja: 566
Ovo zeleno povrće također je jedan od najbogatijih izvora flavonoida kaempferola, koji se pokazao snažnim zaštitnikom protiv raka jajnika.
Prva na listi namirnica kad je riječ o zaštiti od raka - koliko često vam je na tanjuru?

 

Brokula je praktički bez premca među svim namirnicama kada je riječ o zaštiti od raka. Snažni fitonutrijenti ne samo da pomažu neutralizirati kancerogene nego i stimuliraju detoksicirajuće enzime koji pomažu tijelu da se riješi raka i drugih štetnih toksina.

 

Žensko zdravlje

Indol-3-karbinol, spoj koji se nalazi u brokuli, posebno je važan za žensko zdravlje: pokazalo se da smanjuje rizik od raka dojke, raka vrata maternice i pomaže u suzbijanju širenja postojećeg raka. Ovo zeleno povrće također je jedan od najbogatijih izvora flavonoida kaempferola, koji se pokazao snažnim zaštitnikom protiv raka jajnika.

 

Brokula je bogat izvor folata, vitamina B koji je potreban za stvaranje i zaštitu DNK, stvaranje krvi, stanica i sintezu proteina. Folat je jedna od najvažnijih hranjivih tvari za trudnice jer podržava pravilan razvoj fetalnog živčanog sustava. Brojne su studije povezale nedostatak folata s depresijom, a s obzirom na to da žene dvostruko više pate od nje od muškaraca, nedvojbeno je da je brokula važna za žensko mentalno zdravlje.

 

Povećanje razine folata može povećati razinu serotonina i smanjiti simptome depresije. Kao prirodni diuretik, brokula pomaže smanjiti nadutost i zadržavanje vode povezano s predmenstrualnim sindromom.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio