Ova općina u BiH najviše je stradala u potresu, a nitko je ne spominje

Datum objave: 06.01.2021   Broj čitanja: 929
Općina Bosanska Kostajnica pretrpjela je najveću štetu u Bosni i Hercegovini od zemljotresa, čiji je epicentar bio u Petrinji u susjednoj Hrvatskoj. Oštećeno je 600 objekata od kojih će se najveći broj morati rušiti.
Ova općina u BiH najviše je stradala u potresu, a nitko je ne spominje


Bez krova nad glavom ostalo je više od stotinu ljudi. Civilna zaštita danima radi na sanaciji objekata.

Četveročlana obitelj Trivundža iz Kostajnice za nekoliko sekundi ostala je bez doma koji je stjecala i gradila desetljećima. Uništeno je sve. Sada uklanjaju i spašavaju šta se spasiti može.

“Rekli su da će nam naći neki veći smještaj. Mi smo našli dolje sami. Eto. I dolje sređujem. Ne znam što ću. I to je ruševno, nemam riječi,” rekla je Radojka Trivundža.

Ekipe Civilne zaštite već sedmi dan su u Bosanskoj Kostajnici i danonoćno rade na sanaciji šteta.

“Stanje je uglavnom bolje nego kako je bilo. Zato što smo dosta ovih dana radili. Ljudi koji su dolazili ovdje koji su nam pomagali bili su baš zahvalni što smo mogli pomoći ovih dana,” kazala je iz Republičke uprave civilne zaštite Bijeljina Aleksandra Malinović.

U Bosansku Kostajnicu pristiže pomoć iz svih dijelova zemlje. Pomoć u obliku prehrambeno-higijenskih paketa stigla iz Prijedora.

„Došli smo ovdje dati podršku prvo moralnu, pa onda malo i neku materijalnu ugroženom stanovništvu Kostajnice. To je najmanje što smo mogli učiniti,” kazao je predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović.

Svakog može zadesiti ova nesreća i ova pošast i moramo biti u prilici pomoći jedni drugima onoliko koliko je to u mogućnosti,” istaknuo je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

Općini Kostajnica u ovom trenutku najpotrebniji su građevinska mehanizacija, građevinski materijal i kontejneri za smještaj onih koji su ostali bez krova nad glavom.

“Potrebni su nam blokovi, sitna cigla, crijep, rogovi, letva. To je prvo. A onda ćemo dalje vidjeti,” priopćio je načelnik Općine Kostajnica Nikola Janjetović.


BHRT/Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Pb06.01.2021 10:21 sati
    Ne triba nami potres,imamo mi svog načelnika i ekipu za devastaciju.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio