Evo zašto je hodanje bolje od trčanja

Datum objave: 13.11.2020   Broj čitanja: 517
Mnogi benefiti za zdravlje..
Evo zašto je hodanje bolje od trčanja

 

Ono vraća energiju, popravlja raspoloženje, utječe na bolji san, ublažava psihološku žudnju za hranom, budi kreativnost, povećava produktivnost, jača mišiće i imunitet… Toliko benefita, a samo jedna, i to tako jednostavna, aktivnost – hodanje!

 

Naravno, dovoljno je da izađete van i da hodate – i već ste učinili vrlo značajnu stvar za potrošnju kalorija i zdravlje svog srca, ali ako uz to prilagodite brzinu, stegnete mišiće i potražite neravan teren, s uzbrdicama i nizbrdicama, dodatno ćete aktivirati glavne mišićne skupine i radit ćete na njihovom jačanju, piše ljepotaizdravlje.hr.

 

Kad sve to upotpunite još i meditativnim elementom, šetnja će vam popraviti raspoloženje, razbistriti misli, a čak vam može pomoći i da bolje spavate. U nastavku pročitajte zbog čega je to hodanje zdravije nego trčanje.

 

BOLJE ZA SRCE Osobe koje svakodnevno trče tempom 10 km/h ili brže izložene su zapravo istom riziku od srčanih bolesti kao i one sa sjedalačkim životnim stilom. Međutim, kretanje lakšim tempom, poput brzog hodanja ili laganog joginga, u trajanju od sat do dva i pol sata tjedno, može smanjiti rizik za 25 posto. Kad malo bolje razmislite, to je svega pola sata dnevno tijekom radnih dana!

 

BOLJE ZA IMUNITET Trčanje intenzivnim tempom u dužim vremenskim intervalima, kao i druge intenzivne fizičke aktivnosti, podižu nivo određenih upalnih proteina, što negativno utječe na imunološki sustav. Još jedan razlog da usporite: tijekom jednog istraživanja, rizik od hipertenzije, dijabetesa, povišenog kolesterola, dijabetesa i srčanih bolesti bio je niži kod osoba koje su primjenjivale brzo hodanje u odnosu na trkače.

 

BOLJE ZA APETIT Trčanje troši veći broj kalorija, međutim – veća je i vjerojatnost da će stimulirati apetit. Istraživanja pokazuju da nas intenzivni treninzi učiniti jako gladnima, te da se ne zadovoljimo uobičajenim porcijama hrane. Ova pojava nije toliko uobičajena nakon hodanja.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio