Nema tko raditi: Zatvorili tiskaru zbog odlaska radnika u Njemačku

Datum objave: 22.10.2018   Broj čitanja: 2764
Nakon devet godina poslovanja zbog odlaska radnika na rad u inozemstvo zatvorena je prije dva tjedna tiskara "Europress studio", nekada uspješno banjalučko poduzeće.
Nema tko raditi: Zatvorili tiskaru zbog odlaska radnika u Njemačku

Bivši radnik tiskare Igor Kremenović, iz Banja Luke, objavio je na društvenim mrežama video u kojem se vide prazne sale i gomile smeća te objašnjava kako je i zbog čega ovo poduzeće moralo biti zatvoreno.

 

- Jedva smo neku ekipu sastavili, dvije godine nam je trebalo za to. Međutim, nismo znali da su, između ostalog, aplicirali za poslove u Njemačkoj, tako da, eto, bukvalno se desilo u sedam dana da dva od tri tehničara dobiju posao u Njemačkoj i to je jednostavno bio razlog da se firma zatvori, objasnio je Kremenović, izvijestio je Radio Slobodna Europa.

 

Igoru je žao što tiskara nije zatvorena zbog lošeg poslovanja niti nedostatka posla nego zbog odlaska radne snage. Razumije mlade ljude koji odlaze, ali on osobno ne želi napustiti zemlju.

 

Podaci Ministarstva za civilne poslove govore da se u prvih deset mjeseci 2018. godine državljanstva BiH odreklo 3.347 građana. Prema podacima Unije za održivi povratak za prvih šest mjeseci 2018. godine BiH je napustilo 18 tisuća osoba, prenosi Indikator.ba.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • SHELL22.10.2018 16:17 sati
    Koja je to firma i kolike su plaće
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio