Južna Koreja prva u svijetu pokrenula 5G mrežu

Datum objave: 04.04.2019   Broj čitanja: 488
Poznate javne osobe, među kojima su dva člana K-Pop benda EXO i klizačka zvijezda Kim Yu-na, bili su "prvi pretplatnici na 5G mrežu u svijetu"
Južna Koreja prva u svijetu pokrenula 5G mrežu

 

Južna Koreja pokrenula je nacionalnu mobilnu mrežu 5G dva dana ranije od planiranog roka, poručili su danas južnokorejski mobilni operateri.

 

Time je ta zemlja postala prva u svijetu koja je uvela tu superbrzubežičnu tehnologiju.

 

Tri najveća operatera, SK Telecom, KT i LG Uplus, pokrenula su 5G mrežu jučer u 23 sata po lokalnom vremenu unatoč prethodnim najavama da će do pokretanja doći 5. travnja.

 

Južna Koreja dugo je na glasu kao predvodnica visoke tehnologije u svijetu, a Seul je pokretanje 5G mreže učinio svojim prioritetom u želji da potakne rast ekonomije koja usporava.

 

Špekulacije da bi američki Verizon mogao biti prvi koji bi uveo 5G, natjerale su južnokorejske operatere na brzu reakciju, javila je agencija Yonhap.

 

5G je 20 puta brži od 4G

Verizon je pokrenuo 5G mrežu u Chicagu i Minneapolisu jučer po američkom vremenu, čak tjedan dana prije dogovorenog roka.

 

Prema Yonhapu, južnokorejski operater SK Telecom pokrenuo je mrežu dva sata ranije, aktivirajući uslugu 5G za "šest poznatih javnih osoba koje predstavljaju Koreju", poručili su danas iz te najveće mobilne kuće.

 

Poznate javne osobe, među kojima su dva člana K-Pop benda EXO i klizačka zvijezda Kim Yu-na, bili su "prvi pretplatnici na 5G mrežu u svijetu", stoji u priopćenju.

 

KT i LG Uplus također su poručili kako su pokrenuli svoje mreže u isto vrijeme.

 

Za opću javnost usluga će biti dostupna sutra, kada će i Samsung izbaciti na tržište svoj novi Galaxy S10 5G mobilni telefon.

 

Stručnjaci kažu da je 5G mreža 20 puta brža od 4G mreže, što, primjerice, omogućuje skidanje čitavog filma s interneta u jednoj sekundi.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio