Čovjek koji je vidio Zovku neposredno prije smrti: Djelovao je kao čovjek koji nema snage ići dalje

Datum objave: 04.04.2019   Broj čitanja: 3674
Hrvati se opraštaju od Josipa Zovke, legendarnog glumca koji se jučer u Grudama, nakon tragične nesreće, zauvijek otisnuo među zvijezde, ondje gdje i pripada i upravo takvim sjajom je sijao i ovdje na zemlji.
Čovjek koji je vidio Zovku neposredno prije smrti: Djelovao je kao čovjek koji nema snage ići dalje

 

Prema policijskom izvješću, Josip je u krivini u mjestu Grudsko Vrilo izgubio kontrolu nad svojim vozilom, prešao u suprotni kolnički trak i sudario se s automobilom kojeg je vozio M.G. iz Imotskog i na mjestu stradao.

 

Čovjek koji ga je vidio na graničnom prijelazu kaže da se na njemu dalo vidjeti da nešto nije u redu. - Kad je nakon zaustavljanja na granici i uredne legitimacije pokušao krenuti automobil je jedva pokrenuo. Nije to izgledalo kao da je neki kvar u autu, nego kao da čovjek nema snage ići dalje kao da se premišlja o nečemu - kaže nam svjedok koji je vidio Zovku, možda i posljednji.

 

A oni koji ga znaju kažu da je Zovko već dvije godine drukčiji, odnosno nakon ubojstva njegovog brata Ante Zovke. Tada su sugovornici portala Grude.com govorili da je Ante bio čovjek bez mrlje koji se bavio automobilima. Čak 43 dana nije se znalo gdje je Ante i onda se ispostavilo da je ubijen u Makarskoj, a da stvar bude gora sumnja je pala na njegovog poznanika koji se u međuvremenu objesio.

 

Sve to tištilo je Josipa, premda glumac, pogotovo kalibra kakav je bio Josip, može sve odglumiti, pa i sakriti golemu tugu.

 

Vijest o Zovkovoj smrti u nevjerici je ostavila i Vedrana Mlikotu. – Svi smo u velikom šoku. Za Josipa me vežu najljepši počeci, skupa smo počeli snimati prve hrvatske serije i filmove – kazao je Mlikota pa dodao: – Bili smo jako bliski. Izgubio sam svog velikog frenda, svog prijatelja. Razumjeli smo se u svemu. Njegov odlazak velika je tragedija za sve nas.

 

Otisnuo se Josip u zvijezde nedaleko od mjesta u kojem je Antun Branko Šimić napisao prve stihove. Vinula se njegova duša ondje gdje je još jedna legenda glumišta odlučila zauvijek završiti svoje ovozemaljsko putovanje. Radi se o Anti Vicanu. U Grudama je Vesna Parun napisala stihove o Grudama i napisala pjesmu "Večer nad Grudama". Ima to mjesto nešto u sebi i onda kad piše tragedije i onda kad piše i neke ljepše stvari.

 

Počivao u miru, legendo.

 

Grude.com
Foto:Cropix/Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio