U Grude dolazi jedno od najvećih književnih imena!

Datum objave: 07.04.2019   Broj čitanja: 518
Na sastanku Organizacijskog odbora 56. Šimićevih susreta utvrđen je program ove značajne kulturne manifestacije u spomen na književnike Antuna Branka i Stanislava Šimića.
U Grude dolazi jedno od najvećih književnih imena!

 

Program Šimićevih susreta 2019. započet će u ponedjeljak, 29. travnja u Grudama, a završiti u petak, 3. svibnja u Drinovcima, rodnom mjestu slavnih hrvatskih književnika. Svečano otvorenje bit će upriličeno 29. travnja u dvorani Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama otvorenjem izložbe slika likovnih umjetnika iz Gruda.

 

Značajne postaje

 

Sutradan, u utorak, 30. svibnja u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 12 sati bit će upriličen Poetski kolaž o Antunu Branku Šimiću.

 

Nakon Poetskog kolaža uslijedit će polaganje cvijeća na spomenik A. B. Šimiću u Mostaru. Program se navečer seli u Široki Brijeg, jedno od značajnijih postaja na životnom putu A. B. Šimića.

 

U Franjevačkom muzeju i galeriji u 19 sati bit će otvorena izložba radova slikara i grafičara Marka Živkovića, a potom će biti predstavljena dječja slikovnica “Mjesečar” Andrijane Mlinarević-Cvetković.

 

U petak, 3. svibnja s početkom u 10 sati bit će upriličen susret književnika s učenicima u osnovnim i Srednjoj školi općine Grude. U 19 sati u župnoj crkvi u Drinovcima bit će održana misa zadušnica za Antuna Branka i Stanislava Šimića, a s početkom u 20 sati u dvorani osnovne škole u Drinovcima bit će održana Svečana akademija u čast Antunu Branku i Stanislavu Šimiću. Poznati hrvatski književnik Pavao Pavličić imat će svoje prigodno obraćanje.

 

Nagrade umjetnicima

 

Tom prigodom bit će dodijeljena ugledna godišnja književna nagrada “Antun Branko Šimić” Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, a bit će nagrađeni mladi pjesnici i likovni umjetnici. U okviru ove svečane akademije nastupit će pjesnici u programu “Pjesnici su čuđenje u svijetu”, a nastupit će tamburaški orkestar i zbor osnovne glazbene škole Grude.

 

Na kraju programa bit će otvorena izložba učeničkih likovnih radova pristiglih na natječaj ovogodišnjih Susreta.

 

Večernji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio