HT ERONET korisnici: UVEDENA JE 4G MREŽA

Datum objave: 08.04.2019   Broj čitanja: 818
Regulatorna agencija za komunikacije dodijelila je danas u Sarajevu dozvole za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje elektroničkih komunikacijskih usluga putem mobilnih pristupnih sustava, odnosno 4G mreže.
HT ERONET korisnici: UVEDENA JE 4G MREŽA


Uime HT ERONET-a, dozvolu je preuzeo član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu dr. sc. Goran Kraljević.


Odmah nakon preuzimanja dozvole, HT ERONET je i službeno pustio u rad 4G mrežu u Mostaru.


4G je četvrta generacija mobilne mreže, donosi bolju kvalitetu usluga i brži mobilni Internet, usporediv s VDSL brzinom kućnog interneta. Kod nas će se koristi LTE 4G sustav, koji nudi do deset puta brži prijenos podataka od aktualne 3G mreže.
„Iznimno me veseli što smo, s našim dugogodišnjim pouzdanim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom, nastavili suradnju koja, na najbolji način, može unaprijediti i ubrzati razvoj našeg gospodarstva i povećati brzinu i kvalitetu mobilnog prijenosa podataka naših korisnika. Oprema na kojoj puštamo 4G mrežu je već i 5G-ready“, rekao je Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT ERONET-a.

 

Zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave zadužen za poslovanje s korisnicima, Tomislav Ruk potvrdio je da će komercijalne usluge temeljene na novoj mreži, korisnicima HT ERONET-a biti dostupne od svibnja ove godine:

 

„Uskoro ćemo našim korisnicima predstaviti i nove tarife koje će u potpunosti pokazati funkcionalnosti 4G mreže, naravno uz zamjenu postojećih SIM kartica za USIM kartice, odnosno one koje mogu pristupiti 4G mreži.“

 

Svečana promocija nove 4G mreže bit će održana sutra, u utorak, 9. travnja, na izložbenom prostoru HT ERONET-a, u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2019.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio