HOS-ovci obilježili 78 godina od utemeljenja NDH

Datum objave: 10.04.2019   Broj čitanja: 885
- Klanjamo se junacima koji su dali svoje živote jer su bili za dom spremni. Ubili su ih zločinci koji su nosili zločinačku crvenu petokraku, a ljubitelji iste te zvijezde nas i dalje napadaju i vrijeđaju.
HOS-ovci obilježili 78 godina od utemeljenja NDH

 

Nećemo im to dopustiti. Pripadnicima HOS-a je priznat status branitelja, službeno nam je registrirano znakovlje i grb s pokličem za dom spremni.

 

Usprkos svim tim činjenicama mrzitelji nas i dalje svakodnevno antifašistički pljuju. Dok kap ne prelije čašu jer moraju biti svjesni da je svaka sila za vremena - poručio je danas u Splitu Marko Skejo umirovljeni pukovnik i bivši zapovjednik IX. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban", pored spomenika poginulim pripadnicima ove postrojbe na vrhu ulice Ruđera Boškovića.

 

- Antifašistička histerija kojoj svjedočimo neće promijeniti činjenicu da su HOS-ovci 1991. godine uz poklič "Za dom spremni" branili Hrvatsku, a da je armija JNA pod crvenom zvijezdom bila agresor.

 

Onima kojima smetamo crvena zvijezda je antifašističko obilježje, a rodoljublje im je fašizam. Zločinac Tito im je uzor, a nas rodoljube koji smo u rat išli s krunicom oko vrata smatraju fašistima.

 

Poručujemo im da smo pobijedili u ratu, pobijedit ćemo i u miru. Uredit ćemo Hrvatsku onako kako su sanjali naši ratnici - poručio je Skejo, kojem se u pozivu okupljenima da upute "stari hrvatski pozdrav" uoči molitve pridružio i svećenik Mate Munitić.

 

Iz PU splitsko-dalmatinske, provode se izvidi radi uzvika “Za dom spremni!” na proslavi obljetnice Devete bojne HOS-a Rafael vitez Boban na Splitu 3 u srijedu ujutro.

 

Skup je prijavljen pred spomenikom u Ulici Ruđera Boškovića, a povici su se zaorili više puta tijekom govora ratnih zapovjednika postrojbe čije ustrojavanje su slavili. Čak se i svećenik pridružio ustaškom skandiranju.

 

Uobičajeno je svake godine da se ustrojavanje postrojbe HOS-a slavi na dan uspostave NDH. Uobičajeni su i povici, ali i policijski izvidi. Do sada nitko nije odgovarao za sporno skandiranje. (K.M.B.)

 

Jutarnji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio