Župnik i vjernici se sukobili, zamalo došlo do tučnjave! Na kraju, misa prekinuta

Datum objave: 11.04.2019   Broj čitanja: 772
Nedjeljna misa u Kotoribi gotovo je rezultirala fizičkim incidentom. Naime, kako navodi portal eMeđimurje, župnik M. P. već je na jutarnjoj misi prozivao pojedine vjernike koji nisu bili prisutni, da bi na glavnoj nedjeljnoj misi župnikove kritike i pokude dovele do otvorenog verbalnog sukoba.
Župnik i vjernici se sukobili, zamalo došlo do tučnjave! Na kraju, misa prekinuta

 

- Na glavnoj misi, nakon samo desetak minuta, sišao je s oltara i posvađao se, praktički, s cijelom crkvom. Sukob je došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega nam je velečasni rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili - rekao je sugovornik za eMeđimurje. 

 

'Preko nekih riječi i uvreda nismo mogli prijeći'

 

- Znamo da je i velečasni samo čovjek, k tome još i mlad, sa svim ljudskim vrlinama i manama, ali preko nekih riječi i uvreda koje je izgovorio jednostavno nismo mogli prijeći, koliko god je kršćanski opraštati - dodao je. 

 

Velečasni M. P. preuzeo je župničku službu u crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa u Kotoribi u kolovozu 2014. godine, zamijenivši dotadašnjeg župnika Marijana Horvata.  

 

Župnik je napustio župu i neće se vratiti

 

Mještani navode da je na početku sve bilo u redu, ali su s vremenom počeli problemi. Kako navode tamošnji vjernici, župnik je znao kasniti na misu ili bi zaspao pa ga je trebalo buditi. Navodno se sukobio i s vjeroučiteljicom kojoj je branio čitati na misi i pripremati djecu za Prvu pričest.  

 

U srijedu ujutro eMeđimurje je dobilo informaciju da je župnik M.P. napustio župu i da se više neće vratiti, a župa u Kotoribi bi do kraja tjedna trebala dobiti novog svećenika. Čeka se obrazloženje cijelog slučaja i od Varaždinske biskupije.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio