VIDEO: Kako doći do Bitcoina u BiH

Datum objave: 13.04.2019   Broj čitanja: 591
Za kriptovalutama postoji velika potražnja na online tržištu, širom svijeta ali i u Bosni i Hercegovini, jedan Bitcoin koji je najpoznatija kriptovaluta košta 5.200 dolara.
VIDEO: Kako doći do Bitcoina u BiH


U Banja Luci je otpočela s radom prva mjenjačnica za ovu vrstu novca.

 

O tome govorio je direktor Balkan Crypto Exchange-a, Nikola Klak suosnivač ove mjenjačnice.

 

"BCX je prva platforma u BiH koja omogućuje čuvanje, kupovinu, trgovinu i razmjenu kriptovalutama koje su sve popularnije na svjetskom tržištu. Prvi smo koji su tu tehnologiju doveli u BiH, omogućili svim fizičkim a odskoro i pravnim osobama da uđu u ovaj svijet", kazao je za N1 direktor BCX-a.

 

Istaknuo je da se u BiH do Bitcoina može doći na više načina: "Jedan od načina je 'kopanje' koje je u BiH mnogo rašireno, iz više razloga. Prije svega zato što je kod nas jeftina struja i naši ljudi su dobro informatički potkovani."

 

Nikola Klak istaknuo je kako se njegova kompanija Trudi proširiti upotrebu blokchain tehnologije u svim aspektima poslovanja i života.

 

S obzirom na to da je ograničen broj Bitcoina, sve četiri godine skače njegova vrijednost.

 

"Bitcoin ima hard limit odnosno maksimalnu količinu koja će ikada postojati je oko 21 milijun komada. Trenutno je iskopano više od 16 milijuna bitcoina, ostalo je još manje od 5 milijuna, koje će se iskopati u narednih 120 godina. Velika je količina bitcoina koja je u opticaju, ali njih neće biti još mnogo više od toga, što je razlog skoka cijena", izjavio je Nikola Klak, direktor BCX platforme.

 

O Bitcoinu u Bosni i Hercegovini, kako ga kupiti i koristiti pogledajte u kompletnom razgovoru s direktorom prve mjenjačnice u BiH, Nikolom Klarkom na ovom linku.


Grude.com
Video: N1 BiH

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio