Priopćenje sa 21. sjednice Općinskog vijeća Grude

Datum objave: 15.04.2019   Broj čitanja: 752
Općinsko vijeće Grude održalo je 21. sjednicu 8. travnja 2019. godine.
Priopćenje sa 21. sjednice Općinskog vijeća Grude


Dnevni red od 35 točaka, dostavljen u materijalima za sjednicu, dopunjen je sa jednom točkom: 36. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o adresnom sustavu općine Grude i označavanju naseljenih mjesta, ulica i trgova nazivima te zgrada brojevima.

Izvod iz Zapisnika sa 20. sjednice Općinskog vijeća Grude jednoglasno je usvojen, bez primjedbi.

 

Svi predloženi akti su jednoglasno usvojeni.

Usvojenom Odlukom o dopunama Poslovnika Općinskog vijeća Grude predviđeno je slanje poziva sa materijalima elektroničkom poštom te prethodna najava nazočnosti građana i predstavnika medija sjednicama Općinskog vijeća.

Nakon glasovanja, usvojeno je Izvješće o izvršenju Proračuna općine Grude u 2018. godini i Izvješće o radu Općinskog načelnika u 2018. godini.

Odlukom o odobravanju pribavljanja kratkoročnog zaduženja odobreno je zaduživanje radi završetka projekta Adriatic Canyoning te je sukladno tome donešena i Odluka o izmjeni i dopuni Proračuna općine Grude za 2019. godinu,

Zaključkom o davanju ovlasti za zaključivanje ugovora o kupnji nekretnine-1/2 poslovne zgrade i dijela zemljišta JP KOMUNALNOG d.o.o. Grude ovlašten je Općinski načelnik. Odlukom o odobravanju prodaje nekretnine u vlasništvu JP “KOMUNALNO” d.o.o. Grude Općinsko vijeće, kao osnivač, je dalo suglasnost ovom poduzeću radi prodaje dijela poslovne zgrade.

Odlukom o odobravanju zaključenja ugovora o kupnji poslovnog prostora JP “KOMUNALNO” d.o.o. Grude Općinsko vijeće je dalo suglasnost poduzeću za potpisivanje ugovora o kupnji poslovnog prostora u kojem obavlja djelatnost.

Nakon glasovanja, usvojena su Izvješća o radu u 2018. godini: JP “KOMUNALNO” d.o.o. Grude, JU Centar za socijalni rad Grude, JU Narodna knjižnica Grude i Dječjeg vrtića “Grude” Grude.

 

Nakon glasovanja usvojena su Izvješća o radu u 2018. godini: HNK “Grude” Grude, HNK Drinovci, KK “Grude” Grude, Boćarskog kluba “Grude” Grude, HŽRK “Grude” Grude i Grudskih mažoretkinja.

Nakon toga usvojena su Izvješća o radu  Braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Crvenog križa Grude u 2018. godini.

Usvojeno je Izvješće o radu Dragovoljnog vatrogasnog društva Gorica u 2018. godini.

Nakon glasovanja, usvojena su Izvješća o radu u 2018. godini: Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude, Osnovne glazbene škole Grude, Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude, Osnovne škole fra Stipana Vrljića Sovići i Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci.

Nakon glasovanja usvojen je Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na Plan utroška sredstava prikupljenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća koji će biti realiziran u 2019. godini u dijelu preventivnih mjera i Izvješće o izvršenju Programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u općini Grude u 2018. godini.

Zaključkom o odobravanju prodaje zemljišta u K.o. Donji Mamići izravnom pogodbom ovlašten je Općinski načelnik za prodaju građevnog zemljišta JP “EP HZ-HB” Mostar radi izgradnje trafo-stanice.

Rješenjem o utvrđivanju prava vlasništva u korist Stipe Arambašića iz Drinovaca utvrđeno je pravo vlasništva površine 114 m2 u K.o. Drinovci.

Odlukom o izmjeni Odluke o adresnom sustavu općine Grude i označavanju naseljenih mjesta, ulica i trgova nazivima te zgrada brojevima  izmjenjen je dio adresnih područja Višnjice  i Zagomile.

Priopćenje sa 21. sjednice Općinskog vijeća Grude
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio