ZASTAVE PLAVE VIJU SE U ZRAKU, DINAMU U ČAST, U SLAVU PRVAKU

Datum objave: 19.04.2019   Broj čitanja: 443
Dinamo je osvojio 20. naslov prvaka u povijesti HNL-a. Iako je alfa i omega šampionskog Dinama danas u Hercegovini, daleko od očiju javnosti, odabrao je prave ljude za najveći uspjeh.
ZASTAVE PLAVE VIJU SE U ZRAKU, DINAMU U ČAST, U SLAVU PRVAKU

 

Prošle godine, kad je nekoliko kola prije kraja skoro pa neizvjesnog prvenstva i finala Kupa Hrvatske, Zdravko Mamić doveo Nenada Bjelicu bilo je jasno da slijedi preporod najuspješnijeg kluba kod Hrvata.

 

Ove godine, dolaskom do europskog proljeća, odnosno prezimljavanja u Europi nakon 1970. godine, bilo je jasno da je ovo jedan novi, moćni Dinamo. I malo je nedostajalo da ode još koji korak dalje, a teško je se oteti dojmu da je u momčadi bio Izet Hajrović, da bi ovaj Dinamo išao daleko, daleko...

 

Pobjedom nad Belupom prošle noći Dinamo je stigao do svojeg 79. boda u sezoni, šest kola prije kraja. U tom periodu trebat će mu 13 bodova kako bi izjednačio, a 14 bodova kako bi srušio rekord iz sezone 2006./07. kada je osvojio 92 boda u sezoni, pri čemu se treba uvažiti činjenica da su se tada igrala tri kola manje. Bez obzira na to, i dojmom i igrom i čistim brojkama ovo je bio jedan od najdominantnijih naslova u povijesti HNL-a.

 

Kao što pjesma kaže: Zastave plave viju se u zraku, Dinamu u čast, u slavu prvaku... Dinamo je pravi šampion...

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio