FOTO: Uskrsno bdijenje u župi Grude! SRETAN USKRS HRVATSKOME RODU I KATOLICIMA U CIJELOM SVIJETU

Datum objave: 20.04.2019   Broj čitanja: 1953
U prepunoj crkvi svete Katarine u Grudama održana je uskrsna sveta misa koju je predvodio grudski župnik fra Stanko Pavlović.
FOTO: Uskrsno bdijenje u župi Grude! SRETAN USKRS HRVATSKOME RODU I KATOLICIMA U CIJELOM SVIJETU

 

Na početku je blagoslovio oganj, a zatim su ugašena svjetla u crkvi, nakon čega je fra Stanko s ministrantima uz riječi: Svjetlo Kristovo ušao u crkvu, te su njihove i svijeće mnoštva vjernika obasjale crkvu. Radilo se o hvalospjevu uskrsnoj svijeći.

 


U 20.40 sati, nakon čitanja jedne od poslanica zazvonila su sva zvona na crkvi svete Katarine u Grudama, što je značilo da je Uskrs došao, da je dobro pobijelo zlo, da je svjetlo obasjalo noć i da je došlo vrijeme Kristovog uskrsnuća i pobjede života nad smrću.

 


- Uskrsa ne bi bilo bez Velikog petka i Isusove muke. Čemu nas uče njegova muka i smrt na primjeru iz našeg života. Evo mi zreliji, stariji, vidimo koliko imamo muka u životu, koliko križeva u životu. Isus nas uči da svoju muku, svoje križeve, svoju gorčinu, svoja posrtanja, da ih ujedinimo s Njim jer ćemo nakon svih tih patnji doći do konačne pobjede. Zašto je Isus velik prema nama? Zato što za Sina Božjega nema beznadnih slučajeva, za Njega i onda i danas nema izgubljenih slučajeva. To je Božje djelo. Isusovo uskrsnuće je za nas vjera. Tko je od izabranog naroda ostao izabran? Onaj tko je vjerovao i tko je čistim srcem i čistom dušom to činio. Mi živimo u našem vremenu, ali i nama se isto nudi i od nas se isto očekuje. Tko je kršćanin, tko je vjernik, zna da život i smrt vode vječnom životu i uskrsnuću. To je stvarnost naše vjere, to je Božja ljubav koja je vodila Isusa. Onaj tko je Isusa uskrsnuo, uskrsnut će i one koji u Njega vjeruju. Uskrsnut će i nas - poručio je fra Stanko Pavlović u propovijedi.


Zatim je uslijedio blagoslov krsnog studenca, a na kraju i hrane i svega onog što su vrijedne domaćice pripremile i donijele u prepunu crkvu.U svoje ime, i u ime fra Bernarda Marića i fra Ante Šaravanje, fra Stanko Pavlović čestitao je Uskrs svojim župljanima i svim ljudima dobre volje koji slave najveći kršćanski blagdan. Na svetoj misi prelijepo je pjevao veliki zbor župe Grude.

 

 

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ero21.04.2019 11:09 sati
    Prelijepe moje Grude!
  • Jaaa20.04.2019 23:46 sati
    Sve pohvale Gruđanima i Dragićanima iz daleke Njemačke. Gledam a suze teku
  • Grude20.04.2019 23:05 sati
    Samo žene u crkvi a u muški u birtijama....
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio