Perić priznao da su ljudske presude nepravedne, često i lažne

Datum objave: 21.04.2019   Broj čitanja: 548
Središnju svetu misu u Katedrali Kraljice Majke Crkve u Mostaru predvodio je biskup na odlasku Ratko Perić.
Perić priznao da su ljudske presude nepravedne, često i lažne

 

U svojoj poruci Perić je kazao da je Krist život naš te poručio da ako ste suuskrsli s Kristom, tražite šta je gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu.

 

Također, govorio je i o tome kako će presuda Božja pobijediti lažne presude ljudske i kako se po svjetovnim prolaznim zakonima ne trebamo ravnati. Ostaje nepoznato je li biskup mislio na dekret "Romanis pontificibus" koji je utemeljen na teškoj neistini jer je razgovor o spornim župama prikazan kao dogovor.

 

"Da se ravnamo po Božjim zapovijedima, a ne po svjetovnim prolaznim zakonima koji se uzajamno protive i poništavaju kako dolaze novi izbornici u parlament. Pavao kaže da je život naš skriven s Kristom u Bogu. Skriven milosno, otajstveno, duhovno. Ali jednoga će se dana pojaviti slava Kristova i sve što je bilo skriveno, očitovat će se. Sud će Božji nadvladati nepravedne sudove ljudske! Presuda će Božja pobijediti lažne presude ljudske. Kad se pojavi Krist, život vaš, tada ćete se i vi s njime pojaviti u slavi", zaključio je u svojoj poruci biskup na odlasku Ratko Perić. Zakon "Romanis pontificibus" u budućnosti će zasigurno dobiti na značaju, a vjernici znaju što je istina, te se, upravo kako je Perić rekao, od početka ravnaju po Božjim zapovjedima, a ne po svjetovnim, prolaznim zakonima i nepravednim i lažnim presudama ljudskim, što karakterizira dekret "Romanis pontificibus".

 

Grude.com/Klix.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio