Za 18 mjeseci magistrala do Neuma

Datum objave: 22.04.2019   Broj čitanja: 363
Dovršeno je asfltiranje dionice od Starog Neuma do Babinog dola, pri kraju je i asfaltiranje od Babinog dola do Oštrovca te gradnja tunela kod Oštrovca.
Za 18 mjeseci magistrala do Neuma


''Povezivanje magistralnom cestom Neuma, jedinog bh. grada na moru, s ostatkom zemlje, bit će završeno za 18 mjeseci'', kazao je za Dnevni avaz Ljubo Pravdić, direktor Cesta FBiH. Dovršeno je asfltiranje dionice od Starog Neuma do Babinog dola, pri kraju je i asfaltiranje od Babinog dola do Oštrovca te gradnja tunela kod Oštrovca. Probijena je i trasa od Oštrovca do Broćanca, a sada se probija tunel dužine od 975 metara kroz planinu Žaba.

 

Uskoro bi trebala početi i gradnja puta od Stoca prema Neumu, na dionici od Drenovca do Stolova. ''Sredstva za gradnju ceste Neum - Stolac dio su programa gradnje i modernizacije magistralnih cesta u Federaciji BiH u vrijednostinosti od 173 milijuna eura, koji kreditnim sredstvima financiraju Svjetska banka, Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj'', kaže direktor Pravdić.

 

Cesta duga 48,8 kilometara, olakšat će i skratiti putovanje do Neuma, i to će, u svakom slučaju, poboljšati turistički položaj Neuma. ''Probijeno je više od 600 metara tunela Žaba. Također, iz pravca Stoca, u dužini od 8,3 kilometra, završena je eksproprijacija i isplaćena su sredstva. Pred kraj smo evaluacije ponuda za izbor glavnog izvođača i očekujem da u sljedeća dva mjeseca na gradilište uvedemo glavnog izvođača radova na ovoj dionici. To će biti ugovoreno veoma brzo'', dodaje Pravdić.

 

Naglašava kako bi problema moglo biti jedino kad cesta dođe na ulaz u Stolac zbog teretnih vozila. ''Sada razmatramo rješenja. Ali, siguran sam da će se zacrtani rok ispoštovati i da će sve biti kompletirano za 18 mjeseci'', naglasio je Pravdić za Avaz.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio